מתכון קל: תבשיל שעועית לבנה ב-10 דקות עבודה (40 דקות בישול)

מתכון קל לצהריים, טעים, בריא, זול וקל להכנה:

צלחת שעועית

מצרכים:

  • קופסת שימורים אחת של שעועית לבנה
  • שני בצלים
  • שני תפוחי אדמה
  • שני קישואים
  • גזר אחד
  • חתיכת דלעת
  • שני שוקי עוף
  • שמן

תבלינים:

  • כף פפריקה מתוקה + כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריפות)
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • כף אבקת מרק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה לפי הסדר הזה (10 דקות)

  • קוצצים הבצל ומכניסים לסיר עם שמן
  • מקלפים, חותכים לחלקים גדולים ומכניסים לשמן את תפוחי האדמה והגזר
  • מכניסים את שוקי העוף לשמן
  • מקלפים, חותכים לחלקים גדולים ומכניסים לשמן את הדלעת והקישואים (את הקישוא רצוי לא לקלף)
  • הופכים את השוקיים לצד השני
  • מחכים שלוש דקות כדי שהבצל ישחים
  • מוסיפים את התבלינים
  • מוסיפים את קופסת השימורים
  • מכסים במים רותחים
  • מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה

הערות

  • את אותו דבר ניתן להכין עם קופסת שימורים של חומוס או לערבב בין השניים
  • ניתן לאכול ככה עם לחם או כתוספת לאורז או קוסקוס
  • התבשיל שבתמונה בושל עם קופסת שימורים של HEINZ שיתרונה בגרגירים הקטנים וחסרונה (לטעמינו) במתיקות של הרוטב

© טוב לדעת. All rights reserved.

אתר "טוב לדעת" מכיל טיפים, המלצות, עצות ומדריכים שטוב לדעת ושנכתבו ע"י הגולשים או ע"י מומחים בכל תחום.
חשוב לדעת: המידע המופיע באתר אינו תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע מתאימים במצב שיש צורך בהתייעצות כזו.
כותבים נבחרים: GOODSTUFF