אמיר יקותיאל

אמיר יקותיאל מציע בינתחומי גם בשוק הדיור

אלפי הסטודנטים שהציפו את הרצליה בשנים האחרונות נתקלו במצוקה אמיתית בכל הקשור למציאת דירה * פתרון מקורי של היזם אמיר יקותיאל אמור להתחיל לפתור את הבעיה

בראשית היו אלו מבנים ארעיים שהוסבו לכיתות. המחזור הראשון של הבינתחומי בהרצליה מספר על משהו חדש שנוצר, למידה בבסיס חיל התותחנים לשעבר שעמד חסר תועלת ליד צומת הפיקוס במרכז העיר. הרעיון פורץ הדרך של פרופסור אוריאל רייכמן היה לבנות מכללה שתהווה אלטרנטיבה, יקרה אמנם, לאוניברסיטאות.

היום כמעט 20 שנה אחרי שהמחזור הראשון יצא לדרך, אפשר לומר שבהרצליה נוסד הדור הבא של ההשכלה הגבוהה בישראל. אלא שלמרות הציוד החדיש, המרצים מהשורה הראשונה לא רק בארץ אלא בעולם כולו, והתנאים המושלמים בקמפוס היוקרתי, עדיין נשארה מצוקה אחת עמה מתקשים הסטודנטים להתמודד. מציאת דירה במקום נורמלי בהרצליה, במחיר סביר. עם ההתפתחות של המרכז הבינתחומי נוצרה עלייה חדה במחירי השכירויות בהרצליה. עכשיו לראשונה, מתחילים לחשוב שם על מעונות סטודנטים, אלא שבזמן שכל זה קורה, החל יזם צעיר מהוד השרון בשם אמיר יקותיאל לחשוב על רעיון מקורי של מעונות לסטודנטים במרכז העיר במחיר שווה לכל נפש.

סוקולוב מתהפך

רחוב סוקולוב היה המרכז של העיר הרצליה מאז שנות ה-70. הרחוב האפרורי והעגום ובו חנויות ישנות לא ממש היווה אטרקציה עם פתיחתם של שני הקניונים בעיר. כמו בערים אחרות בארץ אט אט הדיור התושבים את רגליהם מהמקום והרחוב הפך לשומם ומרכז לחנויות מדרג נמוך.

לפני מספר שנים כאשר עוד הייתה ראש עיר, החליטה שרת הבריאות בהווה, יעל גרמן, לעשות מתיחת פנים לרחוב. למעשה היא הכניסה את הרחוב לסדרה של ניתוחים פלסטיים קשים, בסיומו הורחבה המדרכה, הרחוב הפך לחד סטרי, והרחוב חודש לחלוטין. קהל הקונים הצביע ברגליים עבור היוזמה הזו, ושוב הפך הרחוב לסואן כמו לפני שלושים שנה. אחד הבניינים הוותיקים בחוב שכן במספר 81. פעם היו אלו אולמי אירועים בשם אולמי רון שכל מי שגדל בהרצליה היה חייב לבקר בהם לפחות פעם אחת. אם זה בר מצווה, חתונה או ברית מילה, האולם היווה אטרקציה, בעיקר בשל מיקומו, בצמרת הבניין. אלא שהיום מדובר בבניין ישן ומנוכר. את כל זה החליט אמיר יקותיאל ( למידע נוסף על אמיר יקותיאל) לשנות כאשר קנה את הבניין לפני חמש שנים והחל לתכנן בו מעונות לסטודנטים.

הדרך של אמיר יקותיאל

הבניין בהרצליה משתרע על שטח של 5000 מטר רבוע והוא משולב עם בניין משרדים. הכוונה היא להסב את הבניין למגורים כך שיכלול 100 דירות לסטודנטים. הקומה התחתונה בבניין תמשמש כקומת שירות ותכלול חדרי לימוד, מכסה וכלים נוספים שיבואו להקל על חיי הסטודנטים במתחם. אם תרצו, מדובר כאן על בניית קהילה מהתחלה, קהילה של סטודנטים שבעקבותיה יבואו נוספות. עלות השיפוץ והתאמת המבנה לסטודנטים מוערכת בכ-38 מיליון שקל ואישור הפרויקט נמצא כעת בדיור בוועדת הערר המחוזית.

 

 

 

כתיבת תגובה

תפריט נגישות