יציאת שבת – כיצד יש לנהוג כאשר השבת יוצאת

יום השבת הוא יום הקדושה אשר כולנו מצפים לו. המקפידים והמאמינים יגידו כי הם מחכים במהלך כל השבוע ליום זה וכי כל יום הם פועלים כדי להגיע מוכנים אליו. לפני השבת אנשים דואגים להכין את כל מה שצריך, כולל הכנת האוכל לכל השבת, ניקיון וכמובן גם תפילה. עם זאת, תמיד מגיעה יציאת שבת וגם לא יש הלכות וכללים כיצד יהיה עלינו לנהוג.

זמני יציאת שבת

אחד הדברים שכדאי לברר עוד לפני השבת הוא בירור השעות של יציאת השבת. אפשר לברר זאת מבעוד מועד דרך אתרים שונים, לעתים הדבר רשום בלוחות השנה וכן להתעדכן בעיתונים השונים. בכל מקרה יש לברר את הזמנים עוד לפני שהשבת נכנסת וזאת כדי לא להגיע לשיחות שלא נדרשות ולא להתעסק בנושא שלא לצורך. נקודה חשובה היא כמובן שבכל עיר יציאת שבת תהיה בשעה שונה.

כיצד להתנהג כאשר השבת נכנסת

כאשר השבת נכנסת יש לקיים שלוש מצוות ייחודיות ליום זה:

  1. יש להכין את סעודת השבת מבעוד מועד ולקיים אותה תחת אור וזאת כיוון שמדובר בארוחה שמחה ומיוחדת בשבוע.
  2. את הארוחה יש לאכול עם עונג. כאן יש להקפיד עוד יותר מהרגיל ולשים לב כי אנחנו ממש נהנים מהיום ומהארוחה עליה טרחנו מראש.
  3. מצווה נוספת היא להקפיד על שלום בית. יש לתת לרוגע להיות חלק בלתי נפרד מהתחושה האישית שלנו ולתת לה להישאר עד ליציאת השבת.

כניסת ויציאת השבת

את כניסת השבת נסמל בהדלקת הנרות. בעדיפות הראשונה יש לתת לאישה, אם הבית, להדליק את הנרות. אם האישה אינה בבית או שחס וחלילה היא נפטרה, אדם אחר ייקח את מקומה והוא זה שידליק את הנרות. זהו סמל לכניסה של יום השבת. יצירת שבת תהיה למעשה לאחר השקיעה ולאחר שיצאו שלושה כוכבים.

המנהג אשר רבים נוהגים בו הוא לחכות במשך 18 דקות לאחר השקיעה כדי לקבוע שהשבת יצאה. הסיבה לכך היא שחשוב שהשמש אכן תשקע ובנוסף יש להתפלל "המפריד בין קודש לחול".

כתיבת תגובה

תפריט נגישות