מקלחון זכוכית

המקלחון הפך בשנים האחרונות לפריט מאוד מבוקש – ואפשר להבין למה: בעידן המודרני רובנו מעדיפים מקלחות תמציתיות על פני אמבטיות ממושכות, מה גם שהחובה לצמצם את צריכת המים מובילה גם היא למסקנה שכדאי להעדיף את אופציית המקלחת. במצב שכזה מקלחון הוא תוספת חיונית לכל חדר רחצה, לפעמים הוא מגיע במקום האמבטיה כך שתועלת נוספת היא פינוי שטח יקר, ועוד סיבה טובה לבחור מקלחון זכוכית היא מגוון האפשרויות הרחב.

צורת מקלחון זכוכית

ישנן כמה וכמה צורות של מקלחוני זכוכית כשהרווחות ביותר הן פינתי, קטום, חזיתי ומעוגל. עוד אופציה שכדאי להכיר היא מקלחון זכוכית חופשי.

המקלחונים הפינתיים צמודים ל-2 קירות ובעצם סוגרים פינה בחדר הרחצה. הם חסכוניים מאוד מבחינת השטח שהם תופסים ועל כן הם מהווים את האופציה הפופולרית ביותר. המקלחונים החזיתיים תחומים בין 3 קירות ובנוסף יש להם דלת זכוכית. מקלחון קטום כולל 3 דפנות מזכוכית ובדרך כלל הוא קטן יחסית (ועל כן מתאים לחדרי רחצה קטנים).

המקלחון החופשי לעומת זאת מתאים לחדרי רחצה גדולים – הוא ניצב בחלל החדר ולא צמוד לאף קיר אלא חופשי לגמרי ומכאן שמו. זוהי האופציה האסתטית ביותר והמרשימה ביותר, אבל כאמור מתאימה רק לחדרי רחצה מסוימים.

צורת הפתיחה של המקלחון

מבחינת צורת הפתיחה מקלחוני הזכוכית נחלקים לשתי קבוצות – הזזה וציר. מקלחון הזזה מתאים לחדרי הרחצה הקטנים שבהם פשוט אין מקום לפתוח את דלתות המקלחון ועל כן הן נעות על גבי מסילה. בנוסף מתאפיינים מקלחונים אלה באיטום טוב כך שהמים לא זולגים אל חדר הרחצה.

למקלחונים שנפתחים פנימה ו/או החוצה יש יתרון משמעותי והוא שהם לא צוברים לכלוך – המסילה מטבעה עלולה להתלכלך ואף לצבור עובש.

מה חשוב לדעת על הזכוכית של המקלחון?

עובי דלת זכוכית למקלחון צריך להיות לפחות 6 מ"מ כדי להקנות לה עמידות ויציבות. מומלצות במיוחד הדלתות שעובי הזכוכית בהן מגיע ל-10 מ"מ, אם כי יש לקחת בחשבון שמקלחונים אלה הם כבדי משקל יותר.

דגש חשוב נוסף עבור הדלת של מקלחון זכוכית הוא הבטיחות – על-מנת שלא תהיו חשופים לסכנה אם הזכוכית מתנפצת היא חייבת להיות מחוסמת.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות