והפעם במתכונים לשבת: איך להכין חמין טבעוני טעים?

מתכונים לשבת

נראה שהחורף כבר מתחיל להגיע. הוא עושה את דרכו אלינו וכולנו יודעים שכאשר מגיע החורף, איתן מגיע גם החמין. סיר הצ'ולנט הוא המחמם והמנחם הרשמי, הוא קל יחסית להכנה, אם כי הבישול שלו דורש זמן. היום נגיש לכם אותו במתכונתו הטבעונית, לא תמצאו בו בשר או מוצרים אחרים מן החי ובכל זאת מובטח לכם חמין טעים, עשיר במרכיבים והכי חשוב – מחמם.

מתכונים לשבת, בחורף אני תמיד מעדיפה להכין ולאכול חמין. שבת וצ'ולנט הולכים אצלי ביחד, כמו טוסט עם ארוחת בוקר.  אני אציין כאן את כל המצרכים, אבל אתם תוכלו לבחור לפי טעמכם אילו מוצרים להוריד במידה ואתם לא אוהבים אותם, ואילו מוצרים להעצים, במידה ואתם אוהבים אותם,יען: חמין Free Style.

מתכון: חמין טבעוני

** מתאים לכ- 7 מנות.

המוצרים הדרושים:

150 גרם גריסים, רצוי גריסי פנינה.
150 גרם חיטה.
650 גרם שעועית: מומלץ לערבב שעועית לבנה, שחורה ואדומה – לצבעוניות.
120 גרם גרגרי חומוס.
4 בטטות – לקלף לחתוך גס.
4 תפוחי אדמה – לקלף ולחתוך גס.
5 בצלים – לקצוץ גס.
3 גזרים – לקלף ולחתוך גס.
5 ארטישוקים ירושלמיים – לקלף ולחתוך גס.
3 שורשי סלרי – לקלף ולחתוך גס.
3 שורשי פטרוזיליה – לקלף ולחתוך גס.
120 גרם פירות יבשים: תאנים, שזיפים, תמרים, משמשים, קצת צימוקים וכו'.
2 ראשי שום.
כף שמן, רצוי שמן זית.
לקט קטן גבעולי טימין.

עבור הרוטב:

4 כפיות פפריקה מתוקה.
4 כפות סילטן תמרים.
1 ליטר מים.
מלח.
פלפל.

אופן ההכנה:

השרו במים ובנפרד את גרגירי החומוס ואת השעועית הצבעונית שבחרתם – למשך כ- 8 שעות.
בתום 8 שעות סננו אותם והעבירו לסיר עם מים. המתינו עד שהם ירתחו וסננו אותם שוב.

שטפו היטב את הגריסים ואת החיטה והשרו אותם במים למשך כ-15 דקות, לאחר מכן סננו אותם.

בסיר החמין הגדול: הניחו 1/3 מכל רכיב: בצל, בטטות, שעועית, חומוס, גזרים, תפוחי אדמה וכו'. על גביהם הוסיפו פירות יבשים, שורשים וראשי שום. חזרו על הפעולה פעמיים נוספות.

לתוך שקית קוקי: מכניסים את החיטה והגריסים. בעזרת סכין עושים בשקית הקוקי חורים ומשאירים בה מקום שהמרכיבים יוכלו לתפוח. סוגרים ו"דוחפים" אותה בין הירקות שהכנסנו לסיר. על הכול מוסיפים את הטימין ואת הבצל המטוגן.
בשלב הבא מחממים את הפלטה.
הכנת הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים של הרוטב לתוך קערה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב.

מוסיפים את הרוטב לתוך הסיר חמין שלנו, יוצרים מעין חורים ולתוכם יוצקים את הרוטב. מוסיפים לסיר מים, עד שיכסו את כל המרכיבים ומרתיחים. כאשר רותח מורידים מעט את הלהבה ומבשלים עוד כ-30 דקות.

את הסיר מעמידים על פלטת שבת כשהסיר סגור עם מגבת, למשך הלילה או לפחות ל-9 שעות. כדאי ורצוי לבדוק מדי פעם שיש די נוזלים בסיר. אם אין אפשר להוסיף קצת מים או להוריד את עוצמת החום.

זהו מוכן, אוכלים בתאבון!

שתהיה לכם שבת שקטה ושלווה.

אולי יענן אתכם גם:

כל מה שלא ידעתם על סלט בורגול

כתיבת תגובה

תפריט נגישות