איך קורס פסיכומטרי מפוגג לחצים וחרדות?

לבחינה הפסיכומטרית השפעה עצומה על סיכויי הקבלה לחלק גדול ממסלולי הלימודים האקדמיים המוצעים בימינו, ומאחר שלימודים אקדמיים הם מפתח רב חשיבות כשרוצים להשתלב בשוק העבודה, הרי שקל להבין מדוע הפסיכומטרי מייצר לא מעט לחץ ובמקרים מסוימים אפילו חרדות אצל הנבחנים והנבחנות.

למעשה, חרדת בחינות היא תופעה נפוצה למדי, ולחץ לקראת מבחן מכריע הוא כמעט מובן מאליו. מצד שני, לחץ וחרדות עלולים לפגוע משמעותית בסיכויי ההצלחה של כל אדם בכל מבחן, ובפרט בבחינה הפסיכומטרית שבה יש לענות על שאלות רבות בתוך פרק זמן קצר יחסית – כך שאך טבעי הוא שתהליך ההכנה לקראת הבחינה הפסיכומטרית יכלול התייחסות גם לפן הרגשי-נפשי.

בפרט מתבצע מאמץ להרגיע את הנבחנים במסגרת קורסי הפסיכומטרי ולמעשה אין קורס פסיכומטרי שלא מוקדשת בו תשומת לב לנושא זה.

כיצד באים לידי ביטוי הלחץ והחרדות?

סטרס וחרדה, הן באופן כללי והן בהקשר של הבחינה הפסיכומטרית, עלולים לבוא לידי ביטוי במנעד רחב של תגובות: זיעה קרה, אי שקט, דופק מואץ, כאב ראש, סחרחורות, כאבי בטן, הפרעות בשינה, בלק אאוטים, כעסים ועוד תגובות פיזיות ורגשיות גם יחד.

כל אלה כמובן עלולים להוביל לאובדן זמן יקר במהלך הבחינה, טעויות שנובעות מחוסר ריכוז ולא מחוסר ידע ובסך הכל לציון נמוך ביחס ליכולות של הנבחן.

איך קורס פסיכומטרי מסייע להרגעת הלחץ והפחתת רמת החרדות?

במסגרת קורס פסיכומטרי זוכים המשתתפים בכלים שונים לזיהוי חרדה ולחץ כשהם רק מתעוררים, וכן לכלים שמאפשרים הרגעה מהירה.

דרך אחת היא דמיון מודרך, שאותה מומלץ לבצע באופן שוטף לקראת הבחינה. במסגרת הדמיון המודרך ניתן לדמיין כיצד נכנסים לחדר שבו נערכת הבחינה, כיצד הבוחן מגיש את הטופס, כיצד עוברים על השאלות ומגלים שהן בעצם די קלות ובעיקר שהן תורגלו שוב ושוב בקורס הפסיכומטרי כך שאין מה לחשוש מהן.

דרך פשוטה אף יותר היא תרגול נשימות מודעות שמרגיעות את הגוף ומזרימות חמצן חיוני. נשימות אלה כוללות שאיפת אוויר הדרגתית דרך האף, החזקתו בריאות במשך כ-6-7 שניות ואז נשיפתו מהפה באיטיות.

במקרים קשים במיוחד תינתן במסגרת קורס הפסיכומטרי הפניה לאנשי מקצוע מיומנים בטיפול בחרדות, ועוד כדאי לזכור שבמסגרת קורס פסיכומטרי מתבצעות סימולציות רבות שמלמדות את התלמידים שהבחינה בעצם אינה כה מאיימת, וגם לכך יש תרומה להרגעה.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות