3 דברים שמשדרגים בקלות כל ארוחה

כל מי שמבקר באופן תדיר במסעדות ובתי קפה יודע, שעם הזמן הארוחות הופכות להיות דומות. אף על פי שקיים מבחר גדול של מקומות בהם אפשר לשבת ולאכול, הרי שבמהלך הזמן מרבית המסעדות, בוודאי אלו שפועלות כרשתות, מציעות תפריטים יחסית דומים וההבדלים ביניהן ניכרים במה שאפשר להחשיב, הערך המוסף של הארוחה, קרי המנות שליד, הדברים שמעבר למנה העיקרית, אותם דברים שמשדרגים את המנה.

כמו במסעדות גם בבית, אנחנו יכולים לעשות ארוחה רגילה וליהנות ממנה, אך אנחנו יכולים לשדרג אותה בצורות שונות. אנחנו יכולים להוסיף איזה משהו בתוך המנה או לצד המנה, בלי קשר אליה, ובכך אנחנו משנים לגמרי כיצד הארוחה שלנו נראית וכן כיצד היא מרגישה לנו כשאנחנו אוכלים אותה.

למשל, אם יש לנו מתכון לחלה ואנחנו יודעים כיצד להכין אותה, אז אין ספק בכלל שזה יכול לשדרג ולשנות את כל הארוחה. בין אם אנחנו אוכלים עוף או קציצות, בטח אם אנחנו שקשוקה או ביצים אחרות, הרי שחלה טובה ליד יכולה תמיד לשפר את הארוחה. סביר להניח שאם נאכל פסטה, שזה פחמימות, הרי שלא נרצה לאכול גם חלה, אלא נחפש משהו אחר שישדרג את הארוחה.

בחלק הבא אנחנו נציג 3 דברים שיכולים לשדרג את הארוחה שלנו, בין אם זו ארוחה ביתית ובין אם זו ארוחה במסעדה או בבית קפה.

3 מנות שישדרגו לנו את הארוחה

לחמים וחלות – כאמור, מתכון חלה או כל לחם אחר, יכול לשדרג את הארוחה שלנו, בין אם זו ארוחת בוקר, צהריים או ערב. אחת כמה וכמה, אם אנחנו אוכלים סלטים, ביצים, דברים קלים יחסית וכן דברים שאנחנו יכולים להכניס אותם אל תוך הלחם או "לנגב" את הלחם איתם.

חשוב להקפיד שיהיה זה לחם תואם לסוג המנה, כלומר שלא נשתמש בלחם מתוק בארוחה מלוחה ולהיפך, כמו כן חשוב מאוד לשים לב שהלחם לא תופס את מרבית הארוחה. כשאנחנו אוכלים חשוב להקפיד לא להתמלא מהלחם בשביל שיהיה לנו מקום גם למנות אחרות.

סלטים – לא מדובר אך ורק בסלט ירקות רגיל. אנחנו יכולים למצוא סלטים מסוגים שונים אשר יכולים לשדרג את הארוחה. בין אם אלה סלטים ירוקים, סלט עם קינואה או בורגול, סלט קייצי שכולל בתוכו פירות, סלט עם גבינות או סלומון, כלומר סלטים שונים, שוברי שגרה.  דוגמא טובה לכך, זה סלט אנטי פסטי.

גבינות ונקניקים – זה אולי יפתיע אתכם, אך גבינות מסוגים שונים יכולות להיות תוספת מעניינת בארוחה, אחת כמה וכמה אם מדובר בגבינות לבנות וצהובות, גבינות איכותיות, אשר יכולות להשתלב עם הסלטים מחד ועם המנות העיקריות מאידך. אפשר לבחור כיצד ומתי לשלב את הגבינות כך שהארוחה תהיה הרבה יותר מעניינת, מרשימה ומלאה.

 

 

© 2017 טוב לדעת. All rights reserved.

אתר "טוב לדעת" מכיל טיפים, המלצות, עצות ומדריכים שטוב לדעת ושנכתבו ע"י הגולשים או ע"י מומחים בכל תחום.
חשוב לדעת: המידע המופיע באתר אינו תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע מתאימים במצב שיש צורך בהתייעצות כזו.
כותבים נבחרים: GOODSTUFF