חופשה קולינרית – מנות בלתי נשכחות מסביב לעולם

בשנים האחרונות נדמה שפרוסת המזון בעוגת החופשה גדולה משאר החלקים, ואפשר להבין מדוע. הקולינריה מהווה אלמנט חוויתי מיוחד המאפשר לתייר להרגיש את היעד במגוון טעמיו ובתרבות האוכל הסובבת אותו. אז לאן כדאי לטייל ועל מי אפשר לסמוך עם המלצות?

שולי לימוני

האם היו אלו תוכניות הבישול חובקות העולם כמו ״מתכון לחופשה באיטליה״ או פופולריות כמו ״מאסטר שף״, או אולי הרשתות החברתיות החל מ-Flickr ועד Instagram שהפכו את החלק של המזון לאחד המרכיבים הכי חשובים בתכנון החופשה? התשובה טמונה בוודאי בשילוב בין אלו, לבין עוד כמה מרכיבים, אבל בשורה התחתונה אין ספק שכולנו מקדישים הרבה יותר מחשבה למה ואיפה נאכל בחופשה הבאה, חלקנו אף קובעים את יעד החופשה לפי מה שמתחשק לנו לאכול בנופש שלנו.

מרכיב חשוב שמאפשר לנו להגשים את המאוויים הקולינריים שלנו, הוא הגידול הקבוע במספר ויעדי הטיסות הממריאות מישראל, עם לואו-קוסטים במחירים ללא תחרות ממילאנו וערים קטנות במזרח אירופה ועד טיסות לתאילנד וליעדים מרוחקים אחרים שבשביל לטעום את המטבח שלהם באמת צריך להגיע למקור. ריבוי מפעילים בטיסות ישירות למרחקים ארוכים, שבעבר הלא רחוק השתייכו לחברה אחת בודדה, הביא את התחרות בין החברות המתחרות לידי ביטוי במחירים מושכים יותר לצרכנים. כשמחיר הטיסה נוח יותר, קל יותר להגשים חלומות על הרפתקאות מיוחדות וטעימות.

המזרח הרחוק: לטעום את הדבר האמיתי

הדבר נכון שבעתיים כשהמטבח אותו אנחנו רוצים לחקור נמצא במזרח הרחוק, וכל גרסה מקומית טובה ככל שתהיה, רחוקה ממנו שנות-אור. מי שרוצה לאכול שיפודי סאטה במרינדת חלב קוקוס וכורכום, לאכול סלט סופ נור מאי מנצרי במבוק או לקנח בצ׳או קוואי, ג׳לי שחור מצמח סיני, שמוגש עם סירופ סוכר וקרח גרוס, יצטרך לעשות את דרכו בטיסה לבנגקוק וממנה ליעד המבוקש במדינה.

המטבח האיטלקי: מהשוק היישר לשולחן

לא פחות מעניין ומגוון ממנו, וקצת יותר קרוב הוא המטבח האיטלקי, ובמקרה הזה האפשרויות שלכם כמעט בלתי מוגבלות. החל מסיורים קולינריים תפורים מהקפה של הבוקר ועד הדרינק שלפני השינה, דרך אינספור מדריכים מקוונים או בלוגים של פודיז׳ שתופרים לכם מסלול. אם אתם רוצים ללכת על בטוח, בדקו את ההמלצות של משה בראל.

קרדיט: shutterstock

פראג: סצינה קולינרית מתפתחת

בפראג מתפתחת בשנים האחרונות סצינה קולינרית מעניינת, ומבחינתנו כל נסיעה לשם מתחילה בביקור בבלוג Taste Of Prague. מי שרוצה מוזמן להצטרף לסיור מודרך, לרכוש את המפה, או פשוט לעבור על הפוסטים מעוררי התיאבון ולסמן לעצמו יעדי חובה.

המטבח היפני: חווית סושי אמיתית

אם מסע בעקבות היוזו, התנסות בארוחת אוקונומייאקי בנוסח הירושימה, לשתות שיכר אורז ולאכול סושי אמיתי, יכול להצטרף לאחד מיני מאות סיורים (בעברית ובאנגלית), שיעניקו לכם כמה שעות או ימים מטעמיו המיוחדים של המטבח היפני. הטקסיות הנלווית לשתיית התה מרתקת, כמו גם ארוחת הבוקר למי שמבלה לילה במנזר, ומי יכול להרשות לעצמו מוזמן לדגום מ-512 מסעדות המישלן בטוקיו לבדה.

קרדיט: shutterstock

צרפת: ארץ הבגאט

אנחנו לא כל כך מתלהבים מהמטבח הבריטי, אבל נוטים לסמוך על תושבי הממלכה בכל הנוגע להמלצות קולינריות על צרפת השכנה. בתחילת השנה התפרסמה סקירה של ״עשרת סיורי האוכל והיין המושחתים ביותר בצרפת״, הכוללת המלצות למסע בעקבות מאכלי הים של פיניסטר, מסעדות מישלן בפרובנס, אחוזות ומרתפי יין בדורדון וגם המלצה ל-B&B עם שיעורי בישול באזור קלבדוס. מי שחלומו מסתכם בפיקניק על הדשא בגני הטולרי, ימצא שגם סיבוב בסופר כלשהו בדרך וקניית בגט טרי עם כמה גבינות, נקניקים ויין יעשו את העבודה.

קרדיט: shutterstock

אוכל הוא עניין של טעם, ויכול להיות שהמנה שלכם שוכנת בכלל במקום אחר, או שהקטע שלכם הוא לאכול את המנה המקומית שיש במקדונלדס בכל מקום בעולם. אנחנו לא שופטים, גם לא את מי שיבחר לאכול את כל 50 המאכלים המוזרים ביותר בעולם.

© 2018 טוב לדעת. All rights reserved.

אתר "טוב לדעת" מכיל טיפים, המלצות, עצות ומדריכים שטוב לדעת ושנכתבו ע"י הגולשים או ע"י מומחים בכל תחום.
חשוב לדעת: המידע המופיע באתר אינו תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע מתאימים במצב שיש צורך בהתייעצות כזו.
כותבים נבחרים: GOODSTUFF