מקרוני עם פטה כבד ועוד טעמים שלא הכרתם

היום ניתן למצוא בעולם יותר ויותר אנשים שמתעניינים בתחום האוכל. אם בעבר האוכל נחשב כצורך קיומי של האדם ולא ניתן לו יותר מידי דגש או תשומת לב מיוחדת, הרי שהיום האוכל תופס חלק מהותי מהתרבות שלנו, כפי שאפשר למצוא סדנת בצק פריך למשל בשוק. בדיוק כפי שלא ניתן לדמיין אירוע כמו חתונה או בר מצווה ללא קייטרינג עשיר ומפנק, כך גם לא ניתן לראות כמעט מפגשים משפחתיים או מפגשי חברים שאינם כוללים אוכל. אנשים נוטים לאכול כשהם שמחים, עצובים, מתרגשים וכדומה, ולכן אין זה מפתיע כי עולם הקולינריה רק הולך ומתפתח עם השנים. האוכל כבר לא פשוט וסתמי כמו פעם, אלא הוא מגלם בתוכו טעמים ייחודיים ושילובים שאף אחד לא היה חשוב עליהם בעבר.

מקרוני עם פטה כבד ושילובי אוכל אחרים שלא ניתן לדמיין

כאמור, עולם הקולינריה רק הולך ומתפתח, ולכן הגיוני למצוא יותר ויותר שילובי מזון מיוחדים ולא שגרתיים. אם בעבר מקרוני הלך טוב בעיקר עם רוטב עגבניות, הרי שהיום ניתן למצוא מקרוני עם פטה כבד, עם פירות יער, עם בשר טחון מן הצומח ועם שילובים רבים נוספים, שכלל לא היו קיימים בעבר. כמו כן, ניתן למצוא שילובים מיוחדים רבים מהמטבח הטבעוני, אשר רק הולך ומתפתח בשנים האחרונות. ניתן למשל למצוא גזרים מעושנים בטעם נקניקיות, סלטים המשלבים פירות, עלים ירוקים וגבינה על בסיס אגוזים וקציצות שונות על בסיס חלבון אפונה או חלבון סויה. בגזרת הפיצה ניתן למצוא לא מעט תוספות מיוחדות, כמו למשל פיצה המוגשת עם נאצ'וס וממרח גוואקמלי, פיצת שוקולד עם תוספות מתוקות ועוד. חובבי הסושי ישמחו לשמוע על שילובי סושי המשלבים בין המטבח האסיאתי למטבח המזרח תיכוני, כמו למשל סושי במילוי בורגול, עגבניות, פטרוזיליה ובצל ירוק. 

לסיכום, היום ניתן למצוא לא מעט טעמים לא מוכרים ושילובי מזון פחות סטנדרטיים. חובבי החומוס למשל, ישמחו להתנסות בחומוס המכיל ספירולינה או לחילופין, חומוס עם סלק. לעומת זאת, חובבי ההמבורגר ירצו אולי לנסות המבורגר בתוספת שברי עוגיות עבאדי, ביסלי או תוספות לא שגרתיות אחרות. מומלץ לשחק עם האוכל שלכם ולנסות שילובים לא מוכרים.

© טוב לדעת. All rights reserved.

אתר "טוב לדעת" מכיל טיפים, המלצות, עצות ומדריכים שטוב לדעת ושנכתבו ע"י הגולשים או ע"י מומחים בכל תחום.
חשוב לדעת: המידע המופיע באתר אינו תחליף להתייעצות עם אנשי מקצוע מתאימים במצב שיש צורך בהתייעצות כזו.
כותבים נבחרים: GOODSTUFF