פתגמים

ניסיתים פעם להקשיב לדיאלוג שאתם מנהלים עם חברים או בני משפחה, לעמוד מהצד ולהקשיב לשיחה שלכם וכיצד היא מתנהלת. כמה פעמים במהלך שיחה, אתם מכניסים פתגם מסוים, כמה פעמים אתם מנסים לשלב איזה פתגם ולא יודעים כיצד או לא יודעים את המבנה המדויק שלו?

ובכן, לכולנו יש פתגמים קבועים שאנחנו מכניסים כשצריך, בין אם זה על כסף, אהבה, חברות, אמונה, אמת ושקרים, עבודה ועל כל דבר אחר. לפעמים הפתגם מתייחס באופן ישיר לעניין ולפעמים באופן חורג, צדדי, לא קשור. מה שבטוח הוא, הפתגמים יכולים להשתלב היטב בכל שיחה שאנחנו מבקשים לנהל, אך אנחנו צריכים לדעת כיצד לעשות את זה, כיצד לשלב אותם, על מנת שהם יתאימו למה שאנחנו רוצים להעביר ומן הסתם בשביל שהצד השני יבין את המסר שלנו.

אם בעבר היו ספרים שהציגו מגוון רחב של פתגמים בכל נושא ובכל עניין, הרי שכיום אנחנו יכולים למצוא אותם בצורה הרבה יותר פשוטה וקלה, בין היתר אנחנו יכולים למצוא אתרי אינטרנט שמציעים פתגמים מכל טוב, בין אם מדובר בפתגמים ישראליים, מודרניים או מסורתיים, ובין אם מדובר בפתגמים בינלאומיים, כאלה שמגיעים מספרות, קולנוע, תיאטרון, כתבי קודש או אמירות של גורמים שונים.

פתגמים

כמו שאנחנו יודעים, לכל נושא בעולם אפשר למצוא פתגם, המטרה שלו היא ליצור מטאפורה בצורה מדויקת, ספרותית ויפה. המטרה של הפתגם היא גם להחכים אותנו ולהעביר את המסר שאנחנו רוצים להעביר בלי שנצטרך בהכרח להסביר אותו או לומר אותו בצורה ישירה. כך אנחנו מתבלים את השיחה בצורה ייחודית ומרשימה.

כאמור, אם אנחנו נקשיב לשיחה שאנחנו מנהלים עם אנשים אחרים, יהיה מותר לנחש שאנחנו משתמשים לא פעם בפתגמים מסוגים שונים. אם חסרים לנו כמה, אנחנו תמיד יכולים למצוא אתרי אינטרנט שיציעו לנו מגוון רחב של פתגמים.

צריך לומר, אותם אתרים יכולים לשמש אותנו גם אם אנחנו עושים עבודה אקדמית, כותבים נאום, סיפור וכדומה, ומעוניינים להוסיף פתגם. כך לא נטעה בכתיבתו ונדע לשלב אותו במקום הנכון בסיפור שאנחנו כותבים בכלל ובפסקה בפרט.

תפריט נגישות