מי לא אוהב פתיתים? שיתבייש!

תקראו להם אורז בן גוריון, תקראו להם גרגרי פסטה אפויים, תקראו להם אורזו, תקראו להם פרגולה (באמת, זה השם שלהם בסרדיניה), תאכלו אותם ברוטב עגבניות, תאכלו אותם עם בצל מטוגן, תאכלו אותם עם ירקות מבושלים, תאכלו אותם בצורת קוסקוס, טבעות או כוכבים, העיקר שתיהנו מכל ביס של פתיתים!

היום כבר אוכלים פתיתים בכל העולם אבל מתי מעט יודעים שזו המצאה ישראלית לחלוטין שהתגלגלה במוחו של ראש הממשלה דוד בן גוריון בימים שבהם אורז היה מצרך נדיר מאוד במטבח הישראלי. בן גוריון פנה למייסדי חברת אוסם והציב בפניהם אתגר לא פשוט – למצוא תחליף מבוסס חיטה לאורז האהוב. הם נענו לבקשה המיוחדת ופיתחו תבשיל שרק נראה כמו אורז אבל למעשה היה פתיתי חיטה.

בארץ כולם אוכלים פתיתים ליד המנה העיקרית ללאנץ', במיוחד ילדים וסטודנטים שאין להם זמן לעוף על עצמם במטבח, אבל טיול קטן בפינטרסט יגלה לכם שבעולם פתיתים משולבים במיטב מנות הגורמה ומנות הבריאות. ואל תגחכו, כי פתיתים רק נראים קלים להכנה, בעוד שקל מאוד למעוד אל דביקות יתר, אל שריפה בתחתית הסיר, אל תפלות, אל אובר תיבול ואל גוש ענק של פתיתים שנח לילה במקרר וניתן להרים אותו כמו במטה קסם בעזרת מזלג אחד בלבד.

היום הימים הם כבר מזמן לא ימי הצנע ולהכין פתיתים זו מיומנות, ולפעמים אף אמנות. אף אחד לא יוכל ללמד אתכם איך להכין פתיתים מושלמים, תצטרכו להתנסות דרך הידיים ודרך הסיר, אבל לפחות תוכלו לקבל כל מיני רעיונות למתכונים שאפשר להתאמן עליהם עד שכולם ילקקו את האצבעות.

אז הנה לכם מתכון מטורף:

קארי פתיתים בחלב קוקוס וירקות

קודם כל, מה צריך?
2 כוסות פתיתים
שליש כוס שמן קנולה
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
2 ענפי בצל ירוק קצוצים לטבעות
2 שיני שום כתושות
1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים, קצוץ דק
כף סוכר חום
תערובת של קוביות חתוכות מבטטה, גזר, גמבה וקישוא
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כוסות חלב
3 כפות תערובת קארי איכותית
רבע כפית קינמון
רבע כפית הל
רבע כפית שבבי צ'ילי
בשביל הקישוט בסוף:
כוסברה קצוצה דק
חצי כוס בוטנים קלויים וקלופים

ועכשיו, מה צריך לעשות?

1. מחממים חצי מכמות השמן במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים או סיר רחב. מכניסים בצלים. מטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שום, פלפל חריף וסוכר ומטגנים יחד. מוסיפים את קוביות הבטטה, הגזר, הגמבה והקישוא ומטגנים במשך כ-10 דקות על אש קטנה, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
3. מערבבים חצי כוס מים חמים עם התבלינים. מוסיפים את המים המתובלים ואת חלב הקוקוס למחבת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 7 דקות או עד שהפתיתים מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול, שומרים מכוסה במשך חמש דקות נוספות.
4. לפני שמגישים מקשטים בבוטנים ובכוסברה קצוצה.

בתאבון!

השימוש במידע המופיע באתר הינו באחריות המשתמש בלבד, קראו עוד בתנאי השימוש.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות