מתכון קל לצהריים, טעים, בריא, זול וקל להכנה:
מצרכים:
- קופסת שימורים אחת של שעועית לבנה
- שני בצלים
- שני תפוחי אדמה
- שני קישואים
- גזר אחד
- חתיכת דלעת
- שני שוקי עוף
- שמן
תבלינים:
- כף פפריקה מתוקה + כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריפות)
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית כמון
- כף אבקת מרק
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה לפי הסדר הזה (10 דקות)
- קוצצים הבצל ומכניסים לסיר עם שמן
- מקלפים, חותכים לחלקים גדולים ומכניסים לשמן את תפוחי האדמה והגזר
- מכניסים את שוקי העוף לשמן
- מקלפים, חותכים לחלקים גדולים ומכניסים לשמן את הדלעת והקישואים (את הקישוא רצוי לא לקלף)
- הופכים את השוקיים לצד השני
- מחכים שלוש דקות כדי שהבצל ישחים
- מוסיפים את התבלינים
- מוסיפים את קופסת השימורים
- מכסים במים רותחים
- מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה
הערות
- את אותו דבר ניתן להכין עם קופסת שימורים של חומוס או לערבב בין השניים
- ניתן לאכול ככה עם לחם או כתוספת לאורז או קוסקוס
- התבשיל שבתמונה בושל עם קופסת שימורים של HEINZ שיתרונה בגרגירים הקטנים וחסרונה (לטעמינו) במתיקות של הרוטב