שמחה רבה? אביב הגיע, פסח בא ואליהם מצטרפים גם כמה קילוגרמים עודפים. איך בכל זאת נוכל לשרוד עם שלל מתכונים לפסח ועם הררי המצות ועדיין להישאר בגזרה מחמיאה? מה ישתנה הלילה הזה בשביל שזה באמת יקרה?
מה נשתנה הלילה הזה? מצה קלה!
אנחנו יכולים להעביר ימים רבים בלי פיתה ובלי ג'בטה, אבל פתאום בפסח שבעה ימים של קפה בלי מאפה נראים לנו כמו משימה בלתי אפשרית, ובשנייה שהחג נגמר אנחנו מסתערים על מדפי המאפייה הקרובה או טוחנים במימונה.
תוסיפו לזה את התחליף הכי גרוע שיכול להיות ללחם – מצה שמכילה כ-140 קלוריות, שהן שוות ערך לשתי פרוסות לחם, אבל היא הרבה פחות משביעה. תוסיפו לזה גם את שטח הפנים הגדול של מצה שמאפשר למרוח את הממרח האהוב עלינו ביד נדיבה לעומת הכמות שמתאימה ללחמנייה או לפיתה.
אז מה עושים? קודם כל, מתקרבים רק למצה קלה המכילה כ-80 קלוריות, או למצה מקמח מלא או כוסמין וסובין שמכילות סיבים תזונתיים שלפחות יתנו לכם תחושת שובע ויסדרו את העניינים במערכת העיכול. הכי טוב בכלל ללכת על תחליפי לחם כמו "פריכיות" אבל זה רק אם אתם ממש הארד קור.
מה נשתנה הלילה הזה? חופש גדול גם למבוגרים
בחג הפסח כולנו יוצאים מעבדות לחירות וליותר מדיי זמן. מה עושים עם כל הזמן הפנוי הזה? מבלים בהרבה ארוחות, ולכל ערב חג יש גם ערב חג שני, ולכל ערב חג שני יש גם מימונה. ומה עם ארוחת הצהריים למחרת שבה אוכלים את כל השאריות? הורים שמסתובבים עם הילדים נופלים חזק גם עם הג'אנק פוד והנשנושים בטיולים.
תצחקו אבל הפתרון הכי טוב מתחיל באאוטלוק, או בגוגל קלנדר. הסדר של החופשה מתחיל עם יצירת סדר ארוחות המתחיל בארוחת בוקר. כן, כן, הארוחה הזאתי שכולם ממעיטים בערכה למרות שכל התזונאים בעולם מצקצקים בדבר חשיבותה. בפסח החשיבות שלה גדולה פי כמה!
קודם כל, ארוחת בוקר שוברת את הצום של הלילה ומאזנת את רמות הרעב והשובע במשך כל היום. אם תאכלו אחת כזאת בבוקר, סביר להניח שתאכלו פחות בארוחת החג בערב. חשוב להקפיד שהיא תהיה עשירה בחלבון ובירקות.
ואם כבר חופש, נצלו אותו בשביל לזוז! שחקו עם הילדים, צאו לפארקים, עשו הליכות, דוושו על האופניים ונצלו את ההזדמנות, רגע לפני שהחום הופך לכבד ואתם חוזרים אל תשע שעות לכל הפחות בעמדה הקטנה שלכם במשרד. זו הזדמנות שלא תחזור על עצמה.
מה נשתנה הלילה הזה? בעעע, כולנו מסובין
אז הדודה שואלת מתי חתונה? והסבתא שואלת מתי ילדים? ואימא שואלת מה עם העבודה? והדודה שוב שואלת מה עם דיאטה ושנייה לאחר מכן דוחפת במסווה של מציעה עוד פרוסת עוגה. מכאן נפתחת לפניכם הדרך לאכילה רגשית מעבר לצורכי הגוף. ותוסיפו לכך שאכילה בחברת אנשים גורמת לנו לרוב לאכול יותר, הרבה יותר. יש מחקרים שאומרים כי אנחנו אוכלים כ-30-50% כאשר אנחנו לא אוכלים לבד.
לא נוכל לגרום לבני המשפחה שלנו להיות פחות מלחיצים וקשקנים, אבל לפחות נוכל להיות מודעים לעניין וננסה לקחת דברים קצת יותר בפרופורציות. נבוא לארוחה אחרי שכבר אכלנו כמה פעמים במהלך היום, כשאנחנו לא רעבים מדיי, ואולי אפילו ניקח גם רגיעון של הדס חצי שעה לפני.