מה חשוב לבדוק כשבוחרים מתקן מים?

בימינו ישנה מודעות גבוהה מאוד לחשיבותה של שתיית כמות מספקת של מים בכל יום (ולא רק בימי הקיץ הלוהטים, אגב – ההמלצה היא כל 30 מ"ל לכל קילוגרם של משקל הגוף בכל ימות השנה, עם תוספת כשמבצעים פעילות גופנית מאומצת, עובדים בחוץ או מרבים להזיע). בהתאם גדל גם הביקוש למתקני מים – בר מ–ם, מיני בר, קולר לעסק וכו'.

בחירת מתקן מים מחייבת תשומת לב למספר רב של פרטים, כדי שהתועלת ממנו תהיה מקסימלית ושאכן נשתה ממנו את מלוא הכמות היומית המומלצת למי שרוצה לשמור על בריאות מיטבית. בפרט חשוב לבחון את התפוקה, את הפן הבטיחותי, את האיטום, את האחריות ואת הפן הוויזואלי.

איך נמדדת תפוקת מתקן מים?

הדרך המקובלת למדוד את תפוקתו של מתקן מים היא במספר הכוסות שהוא מסוגל לספק בשעה. חשוב לשים לב לתפוקה גם של המים הקרים וגם של המים החמים (שהרי רובנו משתמשים בברי מים למיניהם גם לטובת הכנת משקאות חמים). תפוקה של 60-70 כוסות בשעה נחשבת למספקת.

על מה חשוב להקפיד כדי להבטיח בטיחות מרבית?

כשמציבים מתקני מים במקומות שגם לילדים יש גישה עליהם – כלומר בעיקר כשמדובר על בר מים בשימוש ביתי (אם כי גם בבתי עסק ייתכן מצב שבו ילדים ניגשים אל המתקן) – חשוב מאוד לוודא כי ישנו מנגנון מיוחד למניעת גישה קלה אל המים הרותחים. ברז בטיחות מונע נזקים חמורים ובלתי הפיכים ובאופן כללי חשוב לוודא שהמתקן עומד בכל התקנים העדכניים.

למה חשוב לבחון את האיטום של בר המים?

מתקן מים שאינו אטום לחלוטין עלול להפוך לביתם של חרקים רבים ובפרט תיקנים – וכידוע לכולנו כבר היו לא מעט מקרים שבהם פתיחת בר מים נתנה את האות ליציאתם של עשרות תיקנים וחרקים.

אחריות

כמו במרבית הרכישות, עסקה שמעניקה לכם אחריות על המוצר היא עסקה נכונה יותר עבורכם מעסקה שבה לא תקבלו אחריות – וזהו המצב גם כשמדובר על מתקני מים.

האסתטיקה של מתקני המים

כשמציבים בר מים במטבח הביתי או במטבחון של עסק כזה או אחר, כדאי להקדיש תשומת לב גם לפן הוויזואלי. בימינו ישנם דגמים רבים של מכשירי מים, ורובם ככולם מרהיבי עין – כך שאין שום סיבה להתפשר על מרכיב זה, ועוד המלצה היא לבחור מתקן שמתאפיין בהרמוניה נעימה עם שאר המרכיבים במטבח או במטבחון.

השימוש במידע המופיע באתר הינו באחריות המשתמש בלבד, קראו עוד בתנאי השימוש.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות