שביל החלב

את כבר בשלהי החודש התשיעי, הצירים דופקים בדלת והתחושה שזה כבר עוד רגע כאן מעולם לא הייתה קרובה יותר? כנראה שאת קרובה ללידה יותר מתמיד. אחרי 40 שבועות- הרגע המרגש לא יכול להיות מרגש יותר. אם לא הכנת עד כה רשימת ציוד לחדר הלידה הרי שהגיע הרגע. אל חדר הלידה תקחי איתך את תעודת הזהות, בדיקות ההיריון על מנת להקל על הרופאים, ביגוד והנעלה, פרפורמיה בה את משתמשת וכמובן שאת הציוד לתינוק שכבר מצטרף אל משפחתכם וכולל ביגוד, חומרי חיטוי שונים וכמובן מוצץ. אם שכחת משהו- אל דאגה. בכל בית חולים תמצאי סניף של פארם שאליו תוכלי לשלוח את קרובייך לרכוש עבורך כל מה שחסר לך. אבל בינינו, ברגע שתינוקך יגיח לעולם, כל מה שתזדקקי לו הוא שקט, אינטימיות, ומים. הרבה מים.

הנקת תינוק

הדייט הראשון עם אמא

לאחר שיחות ביניכם במשך תשעה חודשים אתם סוף סוף הולכים להיפגש. אם עד היום התינוק היה ניזון ממך ישירות דרך השלייה, הרי שמהרגע שהוא יגיח אל עולמנו תהיי את זו שאחראית באופן ישיר על ההזנה של תינוקך, והפעם בצורה אקטיבית. אמהות רבות בוחרות להניק ולא לתת תחליפי חלב והתומכים בהנקה ומנמקים זאת במספר סיבות: ראשית, מדובר בחלב מזין אשר מגן מפני זיהומים שונים. בנוסף, מאחר ומדובר בחלב אם הוא מונע אלרגיות ואף מסייע למניעת צהבת. הסיבה הברורה מאליו היא שחלב האם שלך מיוצר ומתאים את עצמו בכל רגע נתון לצרכים האינדיבידואליים של תינוקך האישי, ושום חלב אחר בעולם לא יוכל להתאים לו בצורה מושלמת כמו החלב שלך. כמו כן, החלב הראשוני הינו משמעותי מאד מאחר ויש בו חשיבות לבניית המערכת החיסונית של התינוק.

 

איך נקל את תהליך ההנקה על התינוק?

במשך תשעה חודשים היה רגיל התינוק לאכול בצורה מסוימת, וכעת, אחרי תשעה חודשים אנחנו באים ומחליטים לשנות לו את חוקי המשחק. גם אם תחילה זה נראה קשה, ההסתגלות מתרחשת מהר יותר משנוכל לדמיין והתינוק שלנו רק יבקש עוד ועוד. ראשית, אם אנחנו מוצאות קושי בלהניק, נוכל לשאוב חלב על ידי משאבה ולהעביר את החלב אל תוך בקבוק לתינוק יונק ולהניק את התינוק שלנו מבקבוק. האפקט הינו אותו אפקט כאשר היתרון הבולט הוא כי מדובר בחלב שלנו ולא באבקה. בנוסף, נוכל להרגיל את התינוק שלנו למוצץ. המוצץ כיכב מאז ומעולם בהקשרים של בעד ונגד האם להשתמש בו. איך שלא יהיה, המוצץ תורם בשלב ההנקה שכן הוא מחזק את שרירי היניקה. חשוב לחפש אחר מוצץ מומלץ ולרכוש אותו ברכישה מושכלת. הטיפ החשוב ביותר למתקשות להניק הוא- לא להתבייש לבקש עזרה. מומלץ להיעזר מיד לאחר הלידה ביועצת הנקה מוסמכת ומקצועית (זאת מתנה מצוינת שחברה יכולה להעניק לך אחרי הלידה, מתנה חשובה הרבה יותר מכל חבילה ליולדת).

 

איך נדע אם התינוק של ניזון כשורה?

בימים הראשונים אנחנו מקבלות את הטייטל של האם החרדתית בעולם, ולא בכדי. בתור אמהות נבקש לילדנו את הטוב ביותר ויש כאלו המפרשים זאת כחרדה. על מנת להיות שקטות, בתור הורים חסרי ניסיון אך מלאי אינטואיציה, נוכל להבחין במספר דברים אשר יעידו לנו כי התינוק שלנו מקבל מספיק חלב: ראשית, כחמישה ימים לאחר הלידה קצב היציאות צריך להיות כפעמיים או שלוש ביום. חילוף חומרים כזה יצביע לנו על הזנה בריאה. בנוסף, קצב העלייה במשקל צריך להיות כ-135 גרם לערך כאשר מדובר בגיל עד כשישה שבועות. ביקור שגרתי בטיפת חלב יעזור לך להירגע ולהיות בטוחה שתינוקך ניזון כראוי- שם יבצעו שקילה ומדידות שיעידו על מצב התזונה והעלייה במשקל.

 

אז עד מתי נצטרך להניק?

שאלת השאלות בקרב האמהות היא עד מתי נצטרך להניק את התינוק שלנו? התשובה היא כמובן כמה שיותר:) ההמלצה של משרד הבריאות היא להניק לפחות עד כשבוע 17, כאשר לאחריו נוכל להתחיל להזין את התינוק בנוסף להנקה גם בירקות ופירות רכים. ההמלצה הרשמית היא להניק לפחות עד גיל שנה בנוסף להזנה במוצקים, ואילו ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי היא להניק לפחות עד גיל שנתיים. כל יום בו את מניקה את תינוקך, את נותנת לו עוד קצת מהטוב ביותר שהטבע יצר עבורו, כך שכל יום הנקה הוא מבורך, עבור שניכם!

 

השימוש במידע המופיע באתר הינו באחריות המשתמש בלבד, קראו עוד בתנאי השימוש.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות