כולנו יכולים למצוא רשימה אנפה המתייחסת לסגנונות העיצוב שקיימים, אילו רהיטים מתאימים ולאילו חללים, איזו תאורה נחשבת כמודרנית יותר ואיזו פחות ועוד נושאים רבים ומגוונים.
אחד הנושאים שזוכים להכי פחות התייחסות אלו הם האיסורים הקיימים במסגרת עיצוב הבית.
במאמר הבא אנו נעסוק בדיוק בנושא הנ"ל ונשים את "אור הזרקורים" על 5 האיסורים המרכזיים בעולם עיצוב הפנים.
אז ללא הרחבות נוספות, בואו פשוט נתחיל.
5 האיסורים בעיצוב ביתך
אי התאמה לחלל הבית – בוא נניח שגלשתם ברשת האינטרנט ומאוד התרשמתם מעיצוב מסוים ואתם רוצים לממש אפשרות זו בעיצוב ביתכם. עד לכאן, הכל בסדר. אז היכן מתחילה הבעיה?
הבעיה מתחילה באי ההתאמה בין העיצוב שבוחרים לבין המגבלות שקיימות בחלל הבית.
לדוגמא: ריהוט כפרי נחשב לריהוט מרהיב, אך הוא פחות יתאים לחלל קטן ומדוע? ובכן, צבעיו בגווני החום והריהוט הרב יכולים לייצור "עומס" מבחינת החלל המעוצב.
יש לבחור את העיצוב קודם כל על פי הנתונים (החסרונות שקיימים בכל חלל) ואחר כך עפ"י מה שאוהבים ולמה שמתחברים.
לדוגמא: דירת סטודיו יכולה להיות מעוצבת בסגנון "ניו-יורקי" הנחשב כמתאים באופן מושלם לסגנון. חלל קטן יכול להיות מעוצב בסגנון מודרני וכדומה.
מעמסה של רהיטים – זה נשמע לכם ברור מאליו נכון? אז זהו, שלרבים וטובים מדובר על הליך עיצובי ברור מאליו. בוחרים רהיטים, מבררים מחירים וקונים. מדובר על טעות הרבה יותר מורכבת ממה שהיא נראית לעין.
זה לא משנה אם אתם גרים בבית גדול ועל אחת כמה וכמה אם אתם גרים בבית קטן יותר – להעמיס בחלל רהיטים, זה לא פרקטי וזה גם לא נראה טוב.
יש לערוך רשימה מהם הרהיטים שפשוט דורשים החלפה, אילו אקססוריז יכולים לשדרג את המראה ואילו רהיטים יכולים להיות בעלי "דו שימושיות", למשל: מיטה בעלת מגירות נסתרות ונשלפות על מנת ליהנות מרהיט פרקטי וגם מאיחסון מקסימלי ויצירת מראה מסודר ונקי.
צבעים שלא בסגנון הנכון – מהי הכוונה? ובכן, כולנו מודעים לכך שקיימים סגנונות עיצוב שונים (רטרו, מודרני, קלאסי, כפרי וכיוצא מכך) אך חשוב להבין שלכל סגנון יש את הצבעים שהולכים עמו ולכן "ערבוב" של הצבעים הללו יוצר למעשה מראה לא אחיד ולא ברור של הסגנון העיצובי שרוצים לקבל ולהשיג.
חשוב לברר מהם הסגנונות העיצוב הקיימים ועל פיהם לבחור את הצבעים שיעטרו את ביתכם הן בקירות הבית והן בריהוט שייבחר.
בחירה לא נכונה של בעלי מקצוע – אנו ננסה למקד את הכותרת ונתכוון לבעלי המקצוע המרכזיים הבאים: מעצבי פנים ומעצבי רהיטים. תארו לכם שאתם בוחרים במעצב פנים שאין לו יותר מדי ניסיון בתחום ויתרה מכך – לא יצא לו לבצע פרויקטים רבים, איננו יודע כיצד להתגבר על בעיות טבעיות המתרחשות במהלך עיצוב פנים לבתים (למשל: בעיות אור-וצל). מדובר על בחירה לא נכונה שלא רק תעלה לכם הרבה כסף, אלא עלולה לגרום לכך שהמראה הסופי של ביתכם לא יהיה לטעמכם.
החלק השני הנוגע למעצב רהיטים היא כאשר מחליטים ללכת על נגרות בהתאמה אישית, כלומר, בחירת רהיטים יוקרתיים לבית וגם לנשמה (ניתן להיכנס ללינק המצורף בכדי לקרוא אודות אפשרות זו) ומדובר על בעל מקצוע שמעבר לעובדה שאין לו לעיתים ניסיון רב בתחום, הוא אינו יודע לבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר תוך כדי שהוא אינו מתחשב בשני אלמנטים מרכזיים: האחד – עיצוב שיתאים לעיצוב הכולל לביתו של הלקוח וחשוב מכך: רהיט שאינו מספק את הפונקציונליות המרבית כפי שרהיטים המותאמים אישית אמורים לספק.
בדיוק בשל הסיבות הללו מומלץ מאוד לבדוק היטב (ולקבל המלצות) עבור בעלי המקצוע שבוחרים.
עבודה ללא תקציב – אנשים שמחליטים לבצע אחת לכמה שנים עיצוב פנים ובחירת רהיטים חדשים לביתם ולא רוצים להוציא סכומי עתק, מוכרחים לעבוד על פי תקציב. בזכות תקציב וחשיבה מאורגנת העבודה עצמה תהיה הרבה יותר נכונה, פחות "מפוזרת" ויהיה הרבה יותר קל להתמקד, לדוגמא, על רהיטים שכן באים בחשבון.
מהן המסקנות?
המסקנות המרכזיות הן בהכרח שעיצוב פנים זה הליך חשוב מאין כמותו לעיצוב הבית ובעיקר – לתחושה הנלוות לעיצוב פנים שנעשה בצורה נכונה ובדיוק בשל סיבות אלו יש לקחת בחשבון את כל הנתונים שהצגנו לעיל ולהימנע מהם.