החזקת רכב היא לא דבר זול. לא כשמדובר על הוצאות שוטפות כמו דלק, ולא כשמדובר על הוצאות ספציפיות, נקודתיות, כמו למשל טיפולים, בדיקות וכן ביטוח. כל בעל רכב, כידוע, צריך לחדש מדי שנה את פוליסת הביטוח שלו, וזה יכול לעלות לו אלפי שקלים.
על פניו, יהיו שיטענו שבמקרים אחרים, כמו נניח דלק או טיפולים ברכב, אי אפשר להסתדר בלעדיהם ולכן זו הוצאה שחייבים לבצע, אך במקרים של ביטוח זה לא בהכרח כך. אך זה לא מדויק, שכן המדינה מחייבת את בעלי הרכבים לעשות ביטוח חובה. מעבר לכך, אפשר אולי לוותר על הביטוחים האחרים, העניין הוא, שאם נגיע לנקודה שבה נצטרך אותם, אז העלות שלנו תהיה גבוהה הרבה יותר.
כאמור, מלבד ביטוח חובה שהמדינה מחייבת אותנו לעשות (זה ביטוח שנועד לשמור על הולכי רגל וגורמים אחרים שאינם מבוטחים, אם חס וחלילה הם מעורבים בתאונות דרכים), הרי שיש עוד שני ביטוחים שעלינו לעשות, ביטוח מקיף שאמור לשמור על הרכב שלנו, בין אם זה במקרים של תאונות, חבלות, נזקים וכדומה, וכן ביטוח צד ג', שנועד להגן עלינו מפני תביעות של נהגים אחרים.
יחד עם זאת חשוב לדעת, אומנם מדובר בהוצאה כספית לא קטנה, אך עדיין ישנן דרכים בעזרתם אנחנו יכולים לחסוך בעלויות בצורות שונות. מדובר על דרכים שיאפשרו לנו לצמצם בעלות רכישת הביטוח כאשר נגיע לנקודה בה נצטרך לחדש את הפוליסה. בהמשך המאמר נציג בפניכם 5 טיפים שיכולים לעזור לכם לחסוך בעלויות הביטוח לרכב.
חסכון בפוליסת ביטוח רכב יכול להגיע לסכומים של מאות שקלים מדי שנה ואפילו מעבר לכך. אם מדובר בפוליסה שעולה אלפי שקלים, אז כל חסכון הופך אותה למשתלמת יותר, בוודאי אם אנחנו עדיין נהנים מהיתרונות הרבים שהיא מציעה לנו. לכן, עלינו לזכור, נכון שהחסון הוא מהותי והכרחי, אך אסור שהוא יבוא על חשבון איכות הפוליסה ומנגד, צריך לדעת שאנחנו יכולים ליהנות מפוליסות איכותיות, גם בעלות הרבה פחות גבוהה.
כיצד אנחנו יכולים לחסוך בביטוח על רכב
הטיפ הראשון הוא ללמוד את הנושא. אחת הבעיות של אנשים אשר ניגשים לרכוש פוליסות ביטוח בכלל ופוליסות ביטוח רכב בפרט, היא שהם לא עושים שיעורי בית וסומכים על הסוכנים או על חברות הביטוח.
היום אנחנו יכולים ליהנות מכל המידע הרלוונטי עבורנו, כך שנוכל לרכוש פוליסת ביטוח בתנאים הטובים ביותר, בעלויות נמוכות יחסית. כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה פשוט ללמוד את הנושא. להבין מה המשמעות של כל סעיף ומושג, לדעת מה אנחנו צריכים שהפוליסה תכלול וכמה היא אמורה לעלות לנו. ברגע שאנחנו לומדים ומכירים את הנושא, יהיה לנו קל יותר לאפיין את הצרכים שלנו נכון, לקרוא פוליסות, להשוות ביניהן, ובסופו של דבר גם להחליט איזו פוליסה מתאימה לנו
הטיפ השני נגזר מהטיפ הראשון והוא, חשוב שנדע לאפיין נכון את הצרכים שלנו. אין טעם לרכוש פוליסה שכוללת סעיפים רבים מדי שאנחנו לא נעשה בהם שימוש כלל. צריך לומר, כמעט כל פוליסה כוללת סעיפים שייתכן ולא נעשה בהם שימוש. לכן אנחנו צריכים להקפיד שכל מה שאנחנו צריכים נמצא בפוליסה ומספר הסעיפים שאנחנו לא עושים בהם שימוש, יהיה נמוך מאוד.
הטיפ השלישי מתייחס להשוואות בין פוליסות. מאחר והיום קיימים מנגנונים איכותיים שמאפשרים לנו להשוות בין הפוליסות, אז עלינו להשתמש בהם. המנגנון מאפשר לנו להשוות בין הפוליסות וכן בין המחירים שהחברות השונות דורשות. המנגנון עובד על פי פרמטרים מסוימים, כך שאנחנו נוכל לקבוע באופן מדויק את הפרמטרים שלנו, ובהתאם אליהם לבצע את ההשוואה הרלוונטית עבורנו.
צריך להדגיש, אותם מנגנונים מאפשרים לנו לקבל הצעות הרבה יותר מדויקות מהחברות וכן, הוא מונע מצב שהחברה תציע לנו הצעה לא רלוונטית עבורנו, ותצפה מאיתנו לקבל אותה. מאחר וגם החברה יודעת שיש בידינו את הכלים לבצע את ההשוואה של הפוליסה שלה מול פוליסות של חברות אחרות ואם ההצעה שלה לא טובה מספיק, אנחנו נבחר באחרת.
הטיפ הרביעי, נכון לעשות את כל הפוליסות במקום אחד. אומנם זו לא חובה, אך עדיף לחסוך בעלויות העסקה ובכלל, כך שנרכוש את חבילת הפוליסות לרכב דרך מקום אחד. בצורה כזו נוכל לרכוש פוליסה הרבה יותר זולה ובתנאים הרבה יותר משתלמים.
כאן נוסיף נקודה נוספת, חברות רבות מציעות היום מסלולים ספציפיים עבור בעלי רכב מסוימים, בין אם זה נהג צעיר, נהג ותיק ועוד. לכן חשוב גם לבחור את המסלול המותאם עבורנו באופן ספציפי.
הטיפ החמישי, התקנה של מערכות אבטחה ובטיחות לרכב. עוד לפני שאנחנו ניגשים לעשות פוליסה, רצוי להתקין את המערכות הנ"ל, מאחר והן מאפשרות לנו לנסוע בצורה בטוחה יותר, ליהנות מאבטחה רחבה לרכב, וכן הן מצמצמות את עלויות הפוליסה, מאחר והחברה לוקחת סיכון נמוך יותר. על כן, אנחנו נבצע אומנם הוצאה ספציפית, אך נחסוך הוצאות שונות במשך שנים.