להכין סלט בורגול זה לא סרט (ערבי)

"….מהרגע הראשון שראיתי אותך, יא דרלינג, ידעתי אותך אני רוצה. איך קוראים לך, יא מותק? בורגול. נעים מאוד בורגול, אנא חומוס, הבן של אבו חומוס…."

דיאלוג החיזור הבלתי נשכח בין חומוס (מוני מושונוב) לבין בורגול (מיקי קם) בתוכנית 'זהו זה' הוא מנכסי הצאן הישראליים. מי מאיתנו לא זוכר את הפרודיה על הסרט הערבי, את העלילה הנהדרת, ההומור האיכותי והמשחק הנפלא. הדיאלוג הזה אמנם נכתב על הסרטים הערביים שהיינו גומעים בשקיקה מדי יום שישי בטלוויזיה, אך הוא מקפל בתוכו כל הרבה תרבות, כל כך הרבה יופי ולא פחות חשוב מכך כל כך הרבה מעדנים מזרח תיכוניים אותנטיים.

בכל פעם שאני מחפשת לקנות בורגול עולות למול עיני פניה היפות של מיקי קם והחיוך הכובש של מוני מושונוב, ואני קונה לא מעט בורגול. סלט בורגול היה על השולחן שלנו בבית אימא מדי שבת והוא תמיד היה הסלט האהוב עליי מבין הסלטים. יש את הגרסה של אימא שלי שהיא כמובן הגרסה הכי טובה בעולם ואף אחד לא יכול להתווכח עם זה. נ ק ו ד ה. ויש את הגרסאות שלי שהן כמובן קצת יותר עדכניות, וקצת יותר מודרניות.

הבורגול עושה קאמבק

הבורגול הפך לטרנד בשנים האחרונות ואפשר לייחס את הקאמבק שלו לטבעונים, לצמחונים ולחובבי הבריאות. לפתע, אנחנו רואים שהבורגול מוגש במסעדות, בבית קפה ואפילו בבתים 'אשכזנים' רחמנא ליצלן. כשהוא מוגש הוא מגיע במגוון רחב של צבעים, ניחוחות וטעמים וכבר אין דרך אחת ומקובלת להכין סלט בורגול. הוא מגיע עם סלק, עם פירות קיציים או פירות יבשים, עם קינואה, עם קישואים, כקציצה, בקובה, במג'דרה, בפילאף ואפילו בתוך אושפלו.
וזה כל היופי. הבורגול הוא חומר גלם בסיסי שניתן לאלתר איתו ולהכין בעזרתו מגוון אדיר של מנות שונות. הוא בריא, נטול כולסטרול, עשיר בויטמינים והכי חשוב – מאוד מאוד קל להכין אותו ולעבוד  איתו במטבח.

היום אשתף אתכם באחד המתכונים האהובים עלי לסלט בורגול, מאוד מומלץ לנסות אותו, ההצלחה מובטחת.

סלט בורגול סלק / מאת שפית חברת סוגת

***מתכון לכ-4 מנות

המוצרים הדרושים:

1/2 כוס בורגול.
2 יחידות סלק.
חצי לימון.
כוס מלאה בעשבי תיבול שקצצנו מראש: כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק.
מלח גס.
שמן זית.
מלח ופלפל (רצוי פלפל גרוס טרי).

אופציונאלי: גביע יוגורט.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות. לוקחים תבנית ומניחים עליה יריעת נייר אלומיניום גדולה. על נייר האלומיניום מניחים את הסלק. מושחים את הסלק בשמן ובוזקים עליו מלח גס. עוטפים היטב את הסלק בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך כשעה.
בינתיים, משרים את הבורגול במים חמים עד שהוא מתרכך – למשך כ-15 דקות. מסננים עד כמה שניתן ומעבירים את הסלק לקערה.
מקלפים את הסלק ולאחר מכן חותכים אותו לקוביות.
מערבבים את הסלק והבורגול בקערה.
לאחר מכן חותכים דק דק את הלימון ביחד עם הקליפה וגם אותו מוסיפים לקערה שלנו.
לבסוף מוסיפים את עשבי התיבול שקצצנו ומוסיפים מלח ופלפל, לפי הטעם.

אפשר להגיש עם יוגורט.

בתאבון ולבריאות!

השימוש במידע המופיע באתר הינו באחריות המשתמש בלבד, קראו עוד בתנאי השימוש.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות