בסופו של דבר, אין מטלה פשוטה יותר מאשר העבודה האקדמית: השאלות ידועות מראש, החומר פתוח בפניכם ויש לכם תקופה של לפחות חודש להגיש אותה. עם זאת, חשוב שתכירו גם אתם את הפחים בהם נפלו לא מעט סטודנטים לפניכם:
לא להבין את שאלות העבודה:
עבודת סמינר הינה עבודה שבמידה רבה קלה יותר מעבודה אקדמית פשוטה. בעוד בעבודת סמינר אתם קובעים את נושא העבודה ואת שאלת המחקר, עם עבודה אקדמית עליכם להיצמד לשאלות הניתנות על ידי המרצה. כך, המון סטודנטים מוצאים עצמם מבולבלים ובעיקר תחומים בתוך מסגרת קבועה שלא ניתן לשנותנה. מה שגורם ללא מעט סטודנטים לאבד נקודות בעבודה האקדמת שלהם, הוא בעיקר חוסר הבנת השאלה. לכן, רגע לפני שאתם מתפנים לקריאת חומרים ומענה על השאלה, חשוב שתבינו אותה היטב.
להגיש חמישה עמודים כשנדרשתם לשלושה:
אין עוד דבר שסטודנטים רוצים יותר מאשר להפגין את הידע שלהם. המון הפעמים הרצון העז הזה גורם להם לאבד נקודות בתום. כל מרצה מציב דרישות שונות בעבודה האקדמית, כך שעליכם להישאר קשובים להוראות הניתנות לכם. עבודות אלו לרוב הן עבודות קצרות, שלא עולות על יותר מכמה עמודים מודפסים. אם נדרשתם להשיב על שאלה בהיקף של שלושה עמודים, עליכם להבטיח כי אינכם חורגים מהיקף עמודים זה. במידה וחרגתם? המרצים מפסיקים לקרוא את העבודה לאחר העמוד השלישי, כך שהתשובה שלכם בסופו של דבר חלקית וכך אתם מאבדים נקודות.
לשכתב עבודה של חבר לספסל הלימודים:
הסגל האקדמי יוכל לסלוח לכם על המון דברים ולגלות חמלה רבה. עם זאת, ישנו קו אדום שבעת שחוצים אותו, אין דרך חזרה. אם מצאתם עצמכם בלחץ של זמן, עד לכדי מצב שאתם לא מצליחים לסיים את המטלה, יהיה נכון לפנות אל חברות המציעות לכתוב עבורכם עבודות אקדמיות בתשלום. שכתוב או העתקה של עבודה קיימת עלולים לעלות לכם בהרחקה מהמוסד בו אתם לומדים במקרה הגרוע, ובמקרה הגרוע פחות תעלו לוועדת משמעת שתפסול את העבודה שלכם ויהיה עליכם לעבור קורס חוזר.