תגלית חדשה בעולם המערבי, שיש לה מסורת עתיקה וחזקה מאחוריה במזרח, היא יכולתו של הכורכום לטפל בדלקות מכל הסוגים. מדובר בצמח ממשפחת הזנגביליים, שגדל בהודו ובאסיה לרוב, ושם הוא מחולל פלאים. הוא נחשב כאורח קבע במטבח כתבלין, ומוסיפים אותו כמעט לכל מאכל. יכולותיו המגוונות הן רבות, אך יכולתו לטפל בדלקות, שהוכחה במחקרים רבים בשנים האחרונות, היא גולת הכותרת של הטיפול בצמח.
מדוע להשתמש בתוסף ולא בתבלין עצמו?
זאת שאלה שחוזרת על עצמה, ויש בכך הרבה הגיון בריא. מדובר בצמח שכשהוא נצרך באופן שוטף, הוא יכול לחזק את מערכת החיסון, לנטרל רעלים בכבד, ולחזק את יכולת הגוף להלחם במצבים דלקתיים בו. אך אורח החיים המערבי וגבה מחיר גבוה, עקב האינטנסיביות של החיים, התזונה הלקויה לרוב, ואלמנטים נוספים כמו זיהום אוויר, הדברה מוגברת למזון ונטילת תרופות על בסיס קבוע. הכורכום נדרש במינון גבוה לשם טיפול בגוף המודרני, לפחות כהתחלה לתהליך. המינון שיש בתוסף, נמדד בכל כמוסה במינון מספק, כך שמה שייספג בגוף, יהיה מספק לטיפול.
תוספת של פלפלת
עוד תוספת מכובדת, שהופכת את תוסף הכורכום לטוב יותר לטיפול בדלקות, ויעיל יותר, הוא התוספת של פלפלת. פלפלת הוא זן של פלפל, ממש כמו התבלינים שאנו מכירים, והוא עוזר לספיגה מוגברת של הכורכום, ממש כמו שהוא עושה כשהם משתלבים כתבלינים במזון. אז מצד אחד, רצוי לשלב פלפל בכל תוספת של כורכום לבישול, אך כאן, בתוסף, מדובר בספיגה יעילה ועוצמתית.
דלקות פרקים או דלקות אחרות
יעילותו של הכורכום הוכחה בכמה סוגי דלקות באופן מחקרי, אך הוא יעיל בכל סוגי הדלקות. מדובר בדלקות פרקים בעיקר, וכן בדלקות מעי כמו קרוהן וקוליטיס, שם הוא עושה עבודה מופלאה, הן בפני עצמו, והן בשילוב עם תרופות, לפעילות סינרגיסטית מוגברת. מדובר בתוסף שעשוי להיחשב כתוסף בסיסי בכל בית ולכל אחד, למעט מקרים מיוחדים שרצוי להימנע ממנו, ושווה לאמץ אותו בשמחה לחיים, בעיקר למי שסובל מאחת הדלקות האלו. יעילותו הוכחה, והוא בטוח לשימוש, כמובן ששווה להתייעץ עם אנשי מקצוע.