מה זה מיקרוביט ולמה כדאי לילדים שלכם להכיר אותו?

מיקרוביט – וליתר דיוק הדרך הנכונה לכתוב את המילה הזו היא מיקרו:ביט – הוא מעין מחשב קטן במיוחד וידידותי מאוד לילדים. מטרת המחשב הזעיר, שפותח על-ידי כמה מענקיות הטכנולוגיה של ימינו ובהן סמסונג ומיקרוסופט, היא לעזור לילדים ללמוד תכנות ובעצם להיחשף לאינספור האפשרויות שמעניק לנו כל מחשב שהוא. תוך כדי משחק והנאה לומדים הילדים לפתח חשיבה לוגית ולפתור בעיות שונות באמצעות עקרונות מעולם המחשב וחשיבה אלגוריתמית.

כיצד עובד המיקרו:ביט?

המיקרו:ביט מתחבר לכל מחשב – בין אם הוא עובד עם ווינדוז, בין אם מדובר על מקינטוש ובין אם מערכת ההפעלה היא לינוקס – בקלות ובפשטות באמצעות חיבור USB. גם התכנות שלו קל ואינטואיטיבי ומבוצע באמצעות ממשק ידידותי מאוד שכל ילד יכול ללמוד להפעיל אותו במהירות.

לאחר שיוצרים קוד (כלומר אוסף פקודות ופעולות שיבוצעו על-ידי המחשב) ניתן לצרוב אותו בפורמט מיוחד שנקרא HEX (שהוא הפורמט היחיד שמוכר על-ידי מיקרוביט) ולאחר מכן ניתן להשתמש בו שוב ושוב כדי ליהנות מפירות התכנות שלכם.

מה כולל מיקרוביט?

כל מיקרוביט כולל שלל נוריות וליתר דיוק 25 שכל אחת מהן ניתנת לתכנות בנפרד, שני כפתורים שגם אותם ניתן לתכנת, חיישני טמפרטורה, חיישני אור, חיישני תנועה (הן מד תאוצה והן מצפן) ועוד מרכיב חשוב הוא תקשורת אלחוטית (באמצעות בלוטות').

25 הלדים מסודרים ב-5 שורות של 5 נורות כל אחת. באמצעות תכנות כל אחת מהן בנפרד ניתן ליצור צורות של מספרים, אותיות ועוד (למשל לב מהבהב וכו'). תכנות הלחצנים מאפשר לנו לחלק הוראות למיקרו:ביט ולהנחות אותו מה לעשות כשאחד מהם נלחץ. החיישנים השונים – כאמור ישנם חיישנים שמגיבים לאור, חיישנים שמזהים כמה מעלות יש במקום שבו נמצא המחשב הזעיר, חיישן שמזהה את התאוצה שבה נע המחשב ועוד – מאפשרים ליצור תכנותים מתקדמים שבהם המחשב מגיב לטמפרטורה, לניעור, לתזוזה ועוד.

עוד כדאי לדעת כי תכנות באמצעות מחשב מתקדם זה הפך ללהיט במדינות רבות ברחבי העולם, הן בבתי הספר והן בצהרונים, קייטנות ועוד מוסדות חינוכיים – וגם בישראל ישנם כבר לא מעט ילדים שנהנים מהאופציה הכיפית.

השימוש במידע המופיע באתר הינו באחריות המשתמש בלבד, קראו עוד בתנאי השימוש.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות