רעיונות למתכונים שניתן להכין ממצות ב-10 דקות הכנה, גם מלוחים וגם מתוקים.
למתכונים נוספים מהירים וקלים באתר "מתכונים ב-10 דקות" – מתכונים לפסח.
מצה ברי
2 מצות שלמות
2 ביצים
3 כפות חלב או מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
- יש להרטיב את המצות מתחת לברז (מספר שניות) ולפורר לתוך קערה.
- להוסיף את הביצים, החלב, מלח, פלפל שחור ולערבב.
- לחמם במחבת רחבה כף שמן וכשהשמן חם לצקת את התערובת. לשטח אותה במחבת, לכסות ולטגן על להבה בינוני 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
לביבות מצה-פיצה מטוגנות
2+1/2 מצות
2 ביצים
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
1-2 כפות גבינה בולגרית מגורדת/מפוררת
שליש כוס זיתים קצוצים
2 כפות קטשופ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
- יש להרטיב את המצות מתות לברז מספר שניות ולהניח על צלחת. לאחר כמה דקות, יש לפורר את המצות לתוך קערה. להוסיף גבינות, ביצים, זיתים, קטשופ, מלח ופלפל שחור ולערבב.
- לחמם מחבת עם שמן ולטגן לביבות 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה. להוציא ולהניח על נייר סופג.
מקלות מצה בציפוי שוקולד ואגוזים
2-3 מצות שלמות
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
- יש להמיס את השוקולד המריר עם כף מים ולערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה (ניתן להמיס בבן מארי או במיקרוגל).
- לחתוך את המצות בעזרת סכין לרצועות ולטבול בשוקולד המומס. לצפות באגוזים קצוצים ולהניח בצלחת. להכניס למקרר למשך כמה דקות עד שהשוקולד יתקשה ולאכול.