לא לחכות, מתי נכון לטפל בהרטבת לילה? ד"ר קובי שגיא עם התשובה

הילד מרטיב בלילה, ואתם לא יודעים מתי הדבר נחשב לטבעי ואפשר לחכות שההרטבה תחלוף מאליה. ומתי יש להתייחס לעניין ברצינות ולפנות לטיפול. הבה ונעשה סדר בדברים הללו, ונגדיר מה עושים ומה לא, והכי חשוב – מתי נכון לפנות לטיפול בהרטבת הלילה.

ד"ר קובי שגיא והפרמטרים לאבחון התופעה

ראשית יש להבין פותח ד"ר קובי שגיא כי מדובר על תופעה שמקיפה מספר רב של ילדים ובני נוער בארץ ובעולם. אבל לא תמיד נכון להגדיר את התופעה כבעיה. וזאת מכיוון שיש מדדים שעוזרים לנו לקבוע האם הדבר סביר וצריך רק לחכות, או שמא מדובר על בעיה. הנתון הראשון שמתייחסים אליו הוא גיל הילד. עד גיל חמש ההרטבה אינה נחשבת לבעייתית ואפשר להעלים ממנה עין. יש הורים שאפילו ימשיכו להלביש לילד חיתול עד גיל זה במידה והוא מרטיב בלילות. אך מגיל חמש ואילך אי אפשר עוד להתעלם, וחשוב להגיש טיפול.

ד"ר טל שגיא ותדירות התופעה

בנוסף למדד הגיל עלינו להתייחס למדד נוסף, והוא תדירות ההרטבה מסביר ד"ר טל שגיא. ילד שמרטיב אחת ל… לא מוגדר כילד מרטיב. רק ילד שמרטיב בקביעות לאורך תקופה מספר פעמים בשבוע יוגדר כילד מרטיב שצריך לטפל בו. ולכן אם הילד שלכם כבר חצה את גיל חמש, והרטבות לילה הם דבר כמעט יומיומי אצלו – אין לכם מה לחכות. חשוב מאוד לפנות בהקדם האפשרי לטיפול כדי להתגבר על התופעה הזו, ולתת לו כלים לחלץ את עצמו מהמצוקה הזו. כי אמנם אתם ההורים מתמודדים עם הכביסות ואם חוסר הנעימות, אבל הכישלון הגדול של הילד עלול להשאיר אצלו צלקת ולפגוע מהותית בביטחון העצמי שלו.

אז מה עושים?

הדבר הנכון הוא לפנות לטיפול מקצועי של ד"ר קובי שגיא. יש כיום מגוון טיפולים ושיטות אשר המטרה שלהן היא להקנות לילד את היכולת ואת הכלים לשלוט על עצמו גם מתוך שינה. וזאת כדי לגרום לכך שאם הילד צריך להתפנות הוא יחוש בכך. הוא יקום גם באמצע הלילה ויפנה לחדר השירותים כדי לעשות את צרכיו. הטיפול יחזק את האמון בכוחותיו והוא יגמל מההרטבה הלילית.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות