ערמונית היא איבר שיש רק לגברים בגוף. בדרך כלל רוב מי שעובר ניתוח ערמונית זה גברים בגיל העמידה שסובלים מאחת משתי הבעיות הבאות:
- ערמונית מוגדלת
- סרטן הערמונית
ההתמודדות עם בעיות רפואיות אלו יכולה להיות לא פשוטה וניתוח של הערמונית היא המוצא האחרון כטיפול בהן. הסימנים שיכולים להעיד על ערמונית מוגדלת או סרטן בערמונית הם הליכה תכופה לשירותים בשביל לעשות פיפי או קושי ללכת לעשות פיפי.
ניתוח ערמונית במקרה של סרטן הערמונית – כמה זה חמור?
במקרה של מחלת הסרטן בערמונית יש לבצע לעיתים ניתוח ערמונית. המטרה של הניתוח היא להסיר את הגידול הסרטני מהערמונית. הניתוח עצמו לא נחשב לניתוח מורכב או מסוכן מאוד מבחינה רפואית בהשוואה לסוגי ניתוחים אחרים כמו למשל ניתוח ריאות או ניתוח במוח. זמן ההחלמה מהניתוח בערמונית הוא לרוב מספר ימים בודדים שכוללים אשפוז. חשוב מאוד לעבור את הניתוח כמה שיותר מהר מבלי לדחות אותו.
למה חשוב לטפל בסרטן הערמונית ומהם דרכי הטיפול בכך?
חשוב מאוד לטפל בסרטן הערמונית – כי כמו כל סוג אחר של סרטן הוא יכול להתפשט לחלקים אחרים בגוף. אי טיפול בזמן בסרטן או דחייה של הטיפול יכולה להוביל להתפשטות גרורות שלו בעוד איברים בגוף. אחת הדרכים המרכזיות לטיפול בסרטן הערמונית היא ניתוח ערמונית. דרכי טיפול נוספים היא קבלת טיפולים כימותרפיים או טיפולי הקרנה. במקרים מסוימים הוכח שגם טיפול רגשי וטיפולים מהרפואה המשלימה יכולים לסייע – בעיקר בהתמודדות עם תופעות הלוואי של ההקרנות והטיפולים הכימותרפיים.
סרטן – היא המחלה שכולנו פוחדים ממנה. אם גילנו שיש לנו סרטן בערמונית חשוב שנקבל תמיכה מחברים ובני משפחה קרובים. בעבר מחלת הסרטן הייתה מלווה בתחושה של בושה או הסתרה. למעשה אין שום בושה בכל שחלינו בסרטן וההתמודדות עם המחלה יכולה לאפשר לנו להתחזק מבחינה רגשית. חלק מההתמודדות עם המחלה כולל את שינוי הרגלי התזונה האישיים שלנו כך שהתזונה תהיה בריאה יותר ולא תכלול מזונות מעובדים כמו למשל נקניק או נקניקיות שהוכחו מחקרים כגורמי מסרטנים.