עצות יעילות לניקוי והברקת הכלים לאחר בישול או אפייה

חובבי בישול ואפייה? זה הזמן ליהנות ממספר טיפים ועצות, שיעזרו גם לכם להשיב את כלי המטבח בהם עשיתם שימוש, למצב מבריק במיוחד. בכתבה הבאה ריכזנו עבורכם מספר עצות שיקלו עליכם את החיים שלאחר הבישול.

ניקוי כלי פלסטיק בהן אחסנתם את המזון

כלי פלסטיק המיועדים לאחסון מזון סופגים הכול, ולכן ברוב המקרים נותרים דביקים ושומניים. לניקוי יסודי של קופסאות אחסון מפלסטיק, מומלץ לעשות שימוש במים רותחים ובכמות נדיבה של סבון לניקוי כלים. שמן ורטבים שונים "נדבקים" לקופסאות האחסון מפלסטיק ומייצרים כתם עשקן במיוחד שמסרב להתנקות, במקרים אלו מומלץ לעשות שימוש במעט אקונומיקה מהולה במים רותחים.

הסרת שומן שרוף מסירים, מחבתות ותבניות

הרתחת הסיר עם מים וסבון כלים תעלים במהירות את השומן השרוף הנדבק לתחתיות הסיר, המחבת או התבנית. כמו כן, השריית הסיר במים חמים עם סבון כלים עוזרת מאוד לניקוי יסודי של תחתית הסיר.

ניקוי יסודי של קרש חיתוך

בין אם עושים שימוש בקרש חיתוך מפלסטיק, מעץ או מסיליקון, העצות הבאות יעזרו לכם מאוד:
• קרש חיתוך מעץ מומלץ לא להשרות במים, על מנת למנוע השחרה של הקרש.
• קרש חיתוך העשוי פלסטיק או סיליקון ניתן להשרות במים וסבון
• פיזור מלח גס על גבי הקרש ושפשוף הקרש באמצעות לימון (כאשר הוא חצוי ל-2) יועיל מאוד לניקוי יסודי של כל קרש חיתוך

ניקוי פומפייה

על מנת לא שלא תמצאו את עצמכם "נאבקים" עם שאריות מזון בחורים השונים של הפומפייה, מומלץ לנקות אותה באופן מיידי לאחר השימוש. שטיפת הפומפייה צריכה להיעשות ביסודיות ותחת מים זורמים, ובמידה ועדיין נותרו מספר "שאריות" בתוך חורי הפומפייה, ניתן לעשות שימוש בקיסם.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות