העתיד כבר כאן: עוברים לצפייה ישירה באינטרנט.

משהו טוב קורה בעולם הטלוויזיה. הטלוויזיה המסורתית שהכרנו עד לא מכבר היא כבר לא השחקן המרכזי ויותר ויותר אנשים עוברים לצפייה ישירה באינטרנט ולטלוויזיות מקוונות ברשת.

קצת נתונים שנאספו בשנים האחרונות בארצות הברית: בשנת 2013 נרשמו לנטפליקס, הולו (Hulu) ולפלטפורמות שידור בסטרימינג נוספות המציעות שידורים, סדרות וסרטים במחירים נמוכים יותר מ-5 מיליון אנשים. במקביל נרשמה ירידה במספר האנשים שמתחברים לכבלים. יש דיווחים על ירידה של כ-250,000 נרשמים לשירותי טלוויזיה בכבלים מדי שנה. אז נכון, לחברות הכבלים השונות בארצות הברית יש עדיין 56 מיליון לקוחות, אך הגדילה המסחררת של פלטפורמות כמו נטפליקס הביאה לכך שיש לה כבר למעלה מ-36 מיליון נרשמים, והיד עוד נטויה.
אין ספק שאנשים מחפשים אלטרנטיבות זולות יותר ואיכותיות לא פחות. מאחר ורשתות הטלוויזיה הגדולות השכילו לזהות את מגמת הצפייה הישירה והסטרימינג – הן מציעות לנו, הצופים, לצד שידורי טלוויזיה מסורתיים גם שירותי צפייה מוזלים דרך האינטרנט.

מדוע צופים מעדיפים לעבור לאינטרנט?
בוודאי לא תופתעו לשמוע שאחד הגורמים למעבר מהטלוויזיה המסורתית לצפייה ישירה הוא העלות. אנחנו משלמים כמה מאות שקלים בחודש עבור צפייה בכבלים, כאשר מתוך כל עשרות הערוצים שמוצעים לנו אנחנו צופים רק באחדים מהם. מנגד, מציעות לנו פלטפורמות כמו נטפליקס עלות של כמה שקלים בודדים לחודש עבור השידורים שלהן. כמו כן, יש פלטפורמות נוספות שמשדרות אלינו הגולשים דרך הרשת – בחינם.

אז במה אנחנו צופים ברשת?
במה אנחנו צופים? במה לא? תודות לטלוויזיות מקוונות פרטיות, מסחריות, סטרימינג וצפיה ישירה אנחנו יכולים לראות כמעט הכול. עדיין יש לנו הצופים כמיהה לסרטים וסדרות עתירי תקציב דוגמת משחקי הכס, בית הקלפים או חטופים. בהן אנחנו יכולים לצפות או דרך הסטרימינג של חברות הטלוויזיה המסורתיות או דרך צפייה ישירה.

לרוב חברות הטלוויזיה מגבילות אותנו ומאפשרות לנו לראות 2 פרקים בשבוע, אבל כולנו מכירים את המונח "בינג'ינג" שבו אנחנו מתחברים לאיזו סדרה ורואים את כל הפרקים ברצף, או בכמה רצפים. את זה אפשר לעשות דרך צפייה ישירה, נטפליקס וטלוויזיות אינטרנטיות נוספות.
היום אנחנו, הצופים-גולשים, מחליטים מה נראה, כמה זמן נראה את זה ואיפה. אנחנו יכולים לראות סרטים חדשים, סדרות, ספורט וחדשות בכל נושא במינימום השקעה.

אז האם חברות הכבלים והטלוויזיה ייעלמו?
מה צופן העתיד לחבות הטלוויזיה והכבלים שואלים אותי לא פעם. ובכן, הן לא הולכות להעלם כליל מן העולם, אז אם אתם מודאגים אפשר להירגע. יש שכבה רחבה של אנשים שעדיין רוצים את הטלוויזיה בכבלים. אנשים מבוגרים שלא מסתדרים עם מחשבים, טכנופובים וכן אנשים שלא נוטשים את ההרגלים שלהם כל כך מהר.

גם חברות הטלוויזיה המסחריות לא ייעלמו. הן עדיין מספקות תכנים איכותיים והפקות גדולות והם משכילות ללכת עם הזרם ולאפשר ללקוחות שלהן גם צפייה ישירה דרך הרשת.

אבל אין ספק שבשנים האחרונות ובשנים הבאות יככבו חברות טלוויזיה מקוונות פרטיות, הפקות עצמאיות וחברות סטרימינג, תהיה לוקליזציה של תוכן וגלובליזציה של שידורים.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות