6 סיבות טובות לאכול קינואה

סלט קינואה

קינואה היא סוג של מאכל ערמומי – היא נראית תמימה למראה, תפלה בטעמה, קטנה וחסרת צורה מיוחדת, אבל האמת היא שמדובר באחד מן המזונות הבריאים ביותר בעולם כולו. קודם כל, אנשים שלא יכולים לאכול גלוטן יכולים לאכול ממנה בשפע, ספורטאים ישמחו לשמוע שהיא עשירה בחלבון ואם לא דיי בזאת היא כוללת את כל תשע חומצות האמינו החיוניות לגוף.

תוסיפו לסיר המתבשל גם סיבים, ויטמיני בי, אשלגן, ברזל, סידן, זרחן, ויטמין E וגם כמה נוגדי חמצון מועילים. לפני כמה שנים יצא מחקר שקינואה אפילו טובה למניעה של סרטן השד.

אז אל תעשו פרצוף כמו שאתם בטח עושים כשאתם רואים טופו (עוד מאכל בריא מאוד) ותנו צ'אנס אמיתי לקינואה. הנה 10 סיבות למה קינואה תעשה לכם ממש טוב:

קודם כל, מהי בעצם קינואה? מדובר בסוג של תבואה חקלאית והיא למעשה דמוית דגן. אל תקראו לה דגן כי היא תיעלב. היא יותר סוג של זרע חקלאי שמבשלים ואוכלים בדומה לדגן. מדובר בלא סתם גידול. תושבי האינקה כינו את הקינואה "אם כל הדגנים" ונתנו לה מעמד של קדושה. במשך אלפי שנים היא נאכלה בדרום אמריקה ואילו אלינו היא הגיעה רק בשנים האחרונות.

כוס אחת של קינואה מבושלת כוללת: חלבון, סיבים, מנגן, מגנזיום, זרחן, חומצה פולית, נחושת, ברזל, אבץ, אשלגן, ויטמיני B, קצת סידן, ניאצין, קצת חומצות שומן מסוג אומגה 3 וויטמין E. כוס אחת ואתם ומסודרים!
מדענים מנאס"א חקרו האם ניתן לגדל קינואה בחלל החיצון במיוחד בגלל העושר התזונתי שלה והאופן שבו קל לגדל ולהשתמש בה. תוצאות הממצאים יגיעו אלינו מתישהו בקרוב.

נמצאו בקינואה נוגדי חמצון שנקראים פלבנואידים שיש להם חשיבות בריאותית רבה. בעיקר נמצאו קוורצטין וקמפפרול. הכמות של הקוורצטין נחשבת לגבוהה במיוחד, יותר מאשר אפילו בחמוציות. החומרים הללו הם נוגדי דלקת, נוגדי נגיפים, נוגדי מחלות סרטן וגם מונעי דיכאון.
האינדקס הגליקמי בודק את המהירות שבה מזונות מעלים את רמות הסוכר בדם. אם אוכלים מזונות עם אינדקס גליקמי גבוה זה מעורר רעב ומסייע להשמנת יתר. לקינואה יש אינדקס גליקמי נמוך, רק 53. על כן היא מצוינת עבור שליטה על רמות הסוכר בדם. עם זאת צריך לזכור שקינואה מפוצצת בפחמימות.

מה מלמדים אותנו מגיל צעיר? על מנת להשיל ממשקלנו צריך לצרוך פחות קלוריות מכמה שאנחנו שורפים. למאכלים מסוימים יש תכונות שמקלות על התהליך הזה, אם על ידי חילוף חומרים או על ידי מתן תחושת שובע. קינואה למרבה השמחה עשירה בחלבון שמאיץ את חילוף החומרים ומפחית את התיאבון באופן רב. גם כמות הסיבים הרבה שיש בקינואה מביאה לתחושת שובע. תוסיפו למשוואה את הערך של אינדקס גליקמי נמוך והרי לכם דיאטה מושלמת.

אולי יעניין אתכם גם:
סלט קינואה, הכי בריא ביקום!

כתיבת תגובה

תפריט נגישות