אין כמו שבת. כל אדם מחכה לשבת בכדי להנות מיום מנוחה, מזמן משפחתי וחוויתי וכמובן שמאוכל טעים ומשובח המאפיין את סוף השבוע ובפרט את יום השבת. כל אדם יודע שמאכלי השבת הם לא מאכלים שהוא אוכל בימי השבוע, מדובר על מאכלים מיוחדים יותר, עשירים יותר וטעימים יותר, אשר ניתן להכין אותם הן עבור ארוחה משפחתית של המשפחה הגרעינית, הן כאשר מארחים חברים או קרובי משפחה או אפילו כאשר יוצאים לפיקניק מפנק בחיק הטבע. אם אתם מחפשים רעיונות למתכונים טעימים לארוחת שבת, במאמר הבא תקבלו כמה רעיונות למתכונים כאלה.
מתכונים טעימים לשבת
אז הנה כמה מתכונים לשבת מיוחדים למאכלים טעימים שבהחלט כדאי להכין לארוחת השבת, לאירוח, לפיקניק שבת ועוד:
סלט סלק צבעוני ברוטב צ'ימצורי ושום שחור
עבור המתכון המדובר ניתן להשתמש בסלקים אדומים אשר בושלו מרוב או בסלק מוכן בוואקום. כמו כן, ניתן להכין את הסלק גם יום קודם ולצרף אותם לסלט. כמות הסלקים הנדרשת עבור המתכון היא 8-10 סלקים כאשר יש צורך לחתוך אותם לשמיניות או רבעים. מעבר לסלקים יש צורך ב: 4 בצלים אדומים שיש לחתוך לרבעים, 4 כפות של שמן, מלח גס וסוכר. בכדי להכין את הרוטב לסלט יש צורך ב4 שיני שום שחור חצויים ופרוסים דק, בצל שאלוט אחד, 5 גבעולים של נענע, צרור של פטרוזיליה, צרור של כוסברה, 3 שיני שום, פלפל ירוק, 2 פלפלים אדומים קלופים וקלויים, חצי כוס של חומץ, רבע של כוס מיץ לימון, שלושה רבעים של כוס שמן זית, 2 כפות סוכר, כפית של מלח, פלפל שחור גרוס, גרדה מתפוז או לימון.
כיצד מכינים?
יש לחמם מראש תנור לחום נמוך של 140 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. יש לרחוץ את הסלקים, לחתוך את הבצלים ואת הסלקים לרבעים או שישיות ולפזר אותם בתבנית. יש לזלף שמן, מלח ומעט סוכר. לאחר מכן אופים אותם כשעה וחצי. במקביל מכינים את הרוטב: יש לקצוץ בסכין את הירקות לרוטב דק דק, להוסיף את הלימון, השמן והחומץ ולערבב, לתבל, לטעום ולתקן במידת הצורך. לאחר מכן יש לסדר את הסלקים בצלחת הגשה ולמזוג מעל את הרוטב. בשלב הסופי מגרדים לימון או תפוז ומגישים.
מקלובה אורז מלא ובצלצלי שאלוט
בכדי להכין את המנה הזאת יש צורך ברכיבים הבאים: 8 כפות של שמן זית, 12 בצלי שאלוט שיש לקלף ולחצות, 4 גזרים שיש לחתוך לטבעות, חציל אחד בינוני שיש לחתוך לקוביות, 6 כוסות של מים רותחים, 2 ענפים של סלרי ללא העלים, מלח ופלפל. כמו כן יש צורך להכין מראש 500 גרם של אורז מלא, 2 כפות של צימוקים כהים וקטנים, כפית של קינמון וכפית של כמון.
כיצד מכינים?
מחממים את התנור ל190 מעלות ומכניסים לתבנית את החציל. יש להכניס את החציל לתנור עד שהוא מזהיב. במקביל מחממים את שמן הזית בסיר גדול ובו מסדרים את הבצלים. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים הכל עד להזהבה. מוסיפים את הצימוקים והאורז ומתבלים את המנה בקינמון, מלח ופלפל. מערבבים הכל בלי להגיע לתחתית ומבשלים 3 דקות. לאחר מכן מוסיפים מים רותחים ואת הקוביות של החציל מערבבים הכל בלי להגיע לתחתית. לאחר מכן יש להנמיך את הלהבה ולבשל הכל 40 דקות. יש לקרר את הסיר ולאחר מכן להפוך אותו על צלחת הגשה בצורה עדינה.
כרובית עם שורש כורכום טרי, בצל ושומשום
הרכיבים הנדרשים עבור הכנת המנה המדוברת הם: 2 כפות של זמן זית, כף של זרעי כמון, 2 בצלים שיש לחתוך לפרוסות דקות או 4 בצלי שאלוט, כף של שורש כורכום מגורד, כפית של מלח, 2 כפיות של שומשום, שן כתושה של שום, 4 ס"מ של גינגר טרי ומגורד, ראש כרובית שיש לגדר באמצעות פומפיה או במעבד מזון כאשר המטרה היא ליצור פרחים קטנים מאוד של כרובית, 3 כפות של כוסברה טרייה וקצוצה.
כיצד מכינים?
יש לחמם את שמן הזית במחבת רחבה על להבה בינונית. לאחר מכן יש להוסיף את הזרעים של הכמון ולטגן כ30 שניות. יש להוסיף את הבצל, המלח והכורכום ולהמשיך בטיגון כעשר דקות תוך כדי שמערבבים את התערובת. יש להוסיף את הגינגר, השום וזרעי השומשום ולבשל דקה נוספת ואז להוסיף את הכרובית, לערבב ולכסות. ממשיכים לבשל את התערובת כולה מכוסה עוד 5 דקות. לאחר שתערובת מוכנה מסירים את המכסה, מעבירים לקערת הגשה, מפזרים כוסברה טרייה ומגישים.