שירים עצובים – כי לפעמים צריך קצת עננים בשמיים

האזנה למוזיקה יכולה להיות דרך מצוינת לחוות רגשות ולהתמודד עם קשיים. במאמר הבא נציג בפניכם שירים עצובים מקטגוריות שונות, כי לעיתים אין ברירה אלא להסתכל גם על העננים שבשמיים

לשיר עצוב יש השפעה ישירה על היום שלנו. אנחנו יכולים להאזין לשיר עצוב כדי למצוא הזדהות, על מנת לשאוב השראה או בשביל להתמודד עם קשיים. השירים העצובים לא פחות עמוקים מהשירים המשמחים והם חלק בלתי נפרד מהחברה. אז איפה אפשר למצוא אותם? הנה כמה קטגוריות בולטות ושירים נבחרים בכל אחת מהן:

שירי אהבה: באיזה סגנון תרצו את העצבות שלכם?

הדוגמא הכי טובה לפופולאריות של שירים עצובים קשורה לאהבה. זהו הנושא שבו רוב היוצרים מביאים לידי ביטוי את הרגשות הכי עמוקים שלהם, שהם בדרך כלל עצובים ומרגשים.

ניתן לראות זאת בשירים קלאסיים כמו "אהבה" של דניאל סולומון, "אהבתיה" של שלמה ארצי ו"כשאת נוגעת בי" של בועז שרעבי, או בשירים בסגנון אחר כמו "חלום כחול" של רמי פורטיס וברי סחרוף או "זה כל הקסם" של נמרוד לב ואורלי פרל. חוץ מזה, אביב גפן עשה קריירה שלמה משירים כאלה ולא חסרים אמנים בינלאומיים עם מאפיינים דומים.

שירי יום הזיכרון ויום השואה: רק בישראל

ישראל היא מדינה יוצאת דופן במגוון רחב של תחומים ובעיקר בכל הנוגע לחיבור בין העם, השכול והמוזיקה. קשה לתאר את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל בלי שירים עצובים ואת אותו דבר אנחנו מצפים למצוא גם ביום השואה.

למעשה, כל שיר בנושא יום השואה או יום הזיכרון הוא עצוב בדרכו. זה כולל שירים של להקות צבאיות כמו "אחי הצעיר יהודה", "גבעת התחמושת" או "גשם אחרון" ושירים של אמנים בודדים כמו "אליפלט" של אריק איינשטיין  ו"בלדה לחובש של יהורם גאון". ספציפית ביום השואה נרצה לשמוע את "אהבה הורגת" או "אפר ואבק" של פוליקר, אבל לא נוותר על "אלוהים מרחם על ילדי הגן" של מתי כספי ועל "הליכה לקיסריה" של שולי נתן.

שירי עונות: עננים יש בעיקר בחורף

עונת החורף מזוהה עם עצבות ואין פלא שיש המון שירים עצובים שקשורים אליה. בחורף יש המון עננים בשמיים ולכן אנו מעדיפים להאזין לשירים כמו "בין הטיפות" של קרן פלס, "בלדת החורף" של בני אל וכמובן יצירת המופת "גשם" של מאיר בנאי.

לסיכום, מוזיקה היא שדה תרבותי ייחודי שבו כל אחד מאתנו מקבל הזדמנות לפרש את המסר כראות עיניו. זו הסיבה בגללה חלקנו מתחברים לסגנון מוזיקלי אחד ואחרים לאחר, מה גם שעל הפרשנות הספציפית של המילים והלחן אפשר להתווכח בלי להגיע למסקנה חד משמעית. מצד שני, קשה לערער על כך שיש שירים עצובים ואפשר למצוא אותם בקטגוריות שונות.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות