יש לו לאותו טיפול פסיכותרפי לא מעט אפשריות להקל ואף לעזור. מה הקשר בין טיפול פסיכולוגי לילדים לבין טיפול זה? טיפול זה מאפשר לטפל רגשי בלא מעט גילאים ובפרט ילדים אשר חוו בעיות של ביטחון עצמי וסיוע בפיתוח יכולות. טיפול זה מותאם להתמודדות גם עם מצוקות נפשיות שהצטברו עם השנים ולא טופלו בשנים עברו. חשוב לציין כי טיפול זה מתנהל בין מטפל למטופל בשיחה אך לא רק. בין בתי הספר, המורים וכל הגורמים בדבר יש קשר ישיר ולמעשה הטיפול עצמו חג סביב אישורם של אלה.
איך מתרחש טיפול פסיכותרפי?
בשלבים הראשונים של טיפול פסיכותרפי, מזהים את הבעיות יחד, באמצעות שיחה של מטפל עם הילד, בודקים את הרצונות שלו, כיצד ירצה לתקשר עם המטפל ואיך יתנהלו שאר הדברים נוכח המסגרת החברתית. לצד השיחות והטיפול, אי אפשר לפסוח על החלק הזה משום שהוא מביא משמעות רצינית ביותר להצלחת סיועו של המטפל במטופל. כאן למעשה מציב לעצמו המטפל את היעדים ויודע מה יוכל להעניק למטופל את כל מה שהוא צריך בשביל להיפרד מבעיותיו לאלתר. לאחר שמבינים את זה עוברים לטיפול עצמו, מכיוון שלא מעט הורים יודעים לשים את היד על הבעיה (אי אפשר להאשים מכיוון שהם לא בעלי מקצוע) נוצרים פערים והילדים עוברים סבל רב- כאמור, אף אחד לא מצליח להבין אותם וכאן, כאן, נכנס לו המטפל ונותן מזור לבעיה.
איך לזהות את זה – שלבים אחרונים בטיפול
השלב האחרון של טיפול פסיכותרפי, מתייחס אל הרעיון של להשיב את החיים לשגרה באמצעות התייחסות טיפולית. מטפל מקצועי ירצה לייצר בילד את הביטחון, להשיב לו את האמון, את ההקשבה וכל מה שיוכל להחזיר אותו על דרך המלך – קוראים לזה שגרה. הרעיון לצאת לחיים אמיתיים ללא חשש, להיחשף נכון ובעיקר לפתח שינוי אפקטיבי לטווח הארוך. בסיכום דבר, טיפול באמצעות פסיכותרפיה, מקנה לילדים ולכל אדם גילוי אמיתי והתמודדות נכונה לא למול הקשיים. חשוב לציין כי לכל גיל יש את דרגות הטיפול שלו כאשר המשותף הוא להשיג תוצר טוב של חיים בריאים.