לאחרונה יש יותר ידיעות מדאיגות לגבי התפרצות של מחלת הכלבת באזורים של צפון הארץ עם חיות פרא שמשוטטות להן בלילה ואפילו ביום ומחפשות אחר מזון, שיכול להיות על גבי חיה נגועה בכלבת. ההתפרצות של המחלה תלויה בכמה גורמים, כאשר מבחינת בעלים של חיות מחמד יש כמה דברים שאותם צריכים להקפיד ולעשות על מנת לשמור על שלום החיה. מעבר לכך, זה כבר תפקיד הרשות המטפלת בעניין של המדינה להשתלט על המצב ולהחזיר את השגרה שבה פוחתים ונעלמים סימנים של התפרצות הכלבת בתחומה.
איך שומרים על חיית המחמד מכלבת
חיסונים במועד – המידע לגבי המועד שבו צריכים לחסן את הכלב בחיסון הכלבת הבא בתור נשלח אל כל מאמץ של כלב בדואר ביחד עם הדרישה לתשלום של האגרה לפי החוק. לכן, כל בעלים רשומים של כלב מאומץ לא ממש צריכים לשבור את הראש בשאלה האם הגיע המועד לביצוע של החיסון השנתי, כי אם להמתין לקבלה של ההודעה לגבי החיסון במועדה. במקרים רבים גם הווטרינר עצמו מספק את השירות הזה של יידוע הלקוחות שלו בדבר המועד לביצוע החיסון השנתי, של כל סוג של חיה שעבורה מבצעים חיסון.
לינה במקום מוגן – כדי לשמור על האפשרות כי חיית המחמד תידבק מחיה אחרת אשר נגועה בכלבת זה חשוב ראשית לבצע את החיסון שמגן מפני הידבקות, והדבר השני הוא לשמור על החיה בסביבה של המגורים ולא בצורה חופשית שמאפשרת ליצור מגע קרוב מידי עם חיות אחרות שיכולות להיות חולות ונגועות במחלת הכלבת. לינה במלונה או לינה באזור ספציפי בדירה תאפשר שמירה על הכלב מפני חיות שמשוטטות ללא השגחה בלילה ונושאות איתן את המחלה.
טיול עם השגחה – כאשר כבר יוצאים לטיולים השונים של סדר היום עם חיית המחמד, זה מאוד חשוב לשים רצועה על הכלב, ואפילו רסן על מנת לשמור עליה מפני ריצה אל עבר חיה חולה או מעבר אל מגע מסוכן איתה. כאשר הכלב צמוד אל הבעלים ונמצא תחת השגחה עם רצועה המקרה של הידבקות שואף לאפס.