טסים ללא מיסים
כל מעבר מגורים ממקום אחד למשנהו כרוך בסידורים שונים שיש לבצע. ככל שמדובר על מעבר למגורים בחו"ל הנושא הופך למסובך אפילו יותר וכדאי להתייעץ עם אנשים שמבינים בתחום זה. אחד התחומים היותר מורכבים במעבר הינו תכנון מס נכון שימנע מאתנו בעיות בעתיד ויאפשר לנו להמשיך בשגרת העבודה שלנו.
אם מעביד בחברה מסוימת מחליט להעביר או לנייד עובדים שלו לחו"ל יהיה עליו לגלות הבנה וידע רב בכל מה שכרוך בחוקי הביטוח הלאומי והמיסים של ישראל. את נושא מס ההכנסה יש לקחת ברצינות ולא לחפף שכן אי תשלום עלול להביא להוצאות ניכרות מהבחינה הכספית. בנוסף עלולה להתקיים גם עוגמת נפש רבה.
על מה מדובר
על מנת להיחשב תושב ישראל יש לעמוד בקריטריונים שונים:
- הגורם המרכזי שמשפיע על הקביעה הינו היכן נמצא מרכז החיים של האדם המדובר. כלומר איפה הבית שלו נמצא, מקום עבודתו, פעילותו ומשפחתו.
- מס ההכנסה קבע קריטריונים נוספים שבעזרתם הוא יבדוק את התושבות של אדם לצורכי מס.
- גם למספר ימי השהייה בארץ יש משקל חשוב מאוד. על כן כדאי לפנות ליועץ מס מומחה שמכיר את הנושא ויש לו את כל הידע והניסיון הדרוש.
- אי הצלחה באחד או יותר מהמבחנים הללו יהפוך את המבקש לתושב ישראל מה שיגרור תשלומי מיסים אם הוא נמצא בפועל בחו"ל.
- לדוגמא אם ישראלי עבר לחו"ל בחודש פברואר הוא יחשב בתור תושב הארץ למשך כל השנה הקרובה באופן אוטומטי. זאת במידה ולא יצליח להוכיח שינוי במרכז החיים שלו.
מה ההשלכות
כאשר אדם מקבל את התג של תושבות ישראלית ישנן השלכות רבות מבחינת תשלום המיסים שלו. למעשה כל ההכנסות שלו, כולל רווחים על אופציות ומניות שהתקבלו בארץ יחויבו בדיווח רציף למס הכנסה. תושבות ישראלית תביא גם לתשלום של דמי הביטוח הלאומי וזאת ללא אפשרות של קיזוז ממה שהוא שילם מחוץ לגבולות הארץ. מצד שני במידה ולא תיחשבו תושבי ישראל ותשהו בחו"ל יותר משנתיים לא תהיו זכאים לקבלה של שירותים רפואיים מקופ"ח למשך כמה חודשים. על כן כדאי מאוד שלא לנסות לעשות את הדברים לבד ולהתייעץ עם יועץ מס מיומן.