כל מה שאתם צריכים לדעת על רשות הפטנטים

בארץ וברחבי העולם בכל יום ישנים פטנטים והמצאות חדשות אשר נרקחות במוחם של ממציאים וחוקרים. הפטנטים מטרתם גם לשנות את העולם, גם לענות על צרכים של מגוון סוגי האוכלוסיות בעולם, וכמובן לייצר קדמה תוך קבלת הכרה עולמית שאליה מייחלים אותם ממציאים ויזמים.

כדי להוציא פטנט לאור, לקבל עליו זכויות יוצרים ולהגן על הקניין הרוחני: חשוב להבין כי על ההמצאה והפטנט להיות רשומים ולהיות מוגנים ומאושרים על ידי משרד הפטנטים הישראלי או העולמי.

רשות הפטנטים

אבל מה צריך לדעת על רשות הפטנטים הישראלית?

קווים לדמותה של הרשות

רשות הפטנטים הישראלית תפקידה לנהל הליכים משפטיים, לנהל המצאות, מדגמים וסימני מסחר. הרשות עוסקת במתן אישורים לפטנטים תוך שהיא עוסקת בבחינת פטנטים כתובים, ומסייעת לרבים לרשום את הפטנט שלהם ובכך להגן על ההמצאה.

הרשות תפקידה לספק את כלל הטפסים הדרושים לרישום פטנט, תוך שישנן ברשות זאת שלל מחלקות כגון: מחלקת פטנטים, מחלקת מדגמים, מחלקות PCT ומחלקות סימני מסחר.

ברשות ישנם מומחים בתחום הפטנטים אשר בוחנים כל פטנט ופטנט במטרה לאשרו ולהפכו ככזה שמוגן על ידי זכויות יוצרים ובכך היא מסייעת להגנה על הפטנט למשך זמן של כמה שנים טובות, וזאת כדי להטיב עם הקניין הרוחני של ממציא המוצר, היוזמה, הממשק, הטכנולוגיה ושלל ההמצאות.

מה מתרחש ברשות הפטנטים?

לרשות הפטנטים מגיעות בכל יום מאות הצעות ובקשות בינלאומיות המטופלות באמצעות המחלקות השונות אותן מנינו. נציגי הלשכות השונות עוסקים במתן אישורים בהגשת הבקשות השונות תוך שהרשות דואגת להגשים את המטרות של היזמים השונים והיזמים הצעירים ובכך מסייעת לרבים להוביל את העולם לקדמה.

התמודדות עם רשות הפטנטים

לצד הרצון הרב של הרשות, עדיין ישנם שנתקלים בבירוקרטיה שיש לצלוח בהגשת פטנט לאישור ורישום. במקרים כאלה מומלץ להיעזר בחברות רשמי פטנטים שיוכלו לסייע לכם בכל התהליך, החל מכתיבת הפטנט עד רישומו והשקתו אל מול קהל היעד.

 

תפריט נגישות