אבחון פסיכודידקטי – איך זה עובד

ישנם לא מעט תלמידים אשר סובלים מלקויות למידה שונות. כיום, בעזרת אבחונים שונים ניתן לזהות את סוגי לקויות הלמידה מהם סובלים תלמידים שונים ולהעניק להם טיפול איכותי ותואם לקות, על מנת שהם יוכלו להתקדם בלימודים ולהגיע להישגים. חשוב מאוד לדעת שלא כל תלמיד אשר לא מצליח בלימודיו, הינו תלמיד חלש מבחינה דידקטית או מבחינה קוגניטיבית. ישנם תלמידים אשר הרמה הקוגניטיבית שלהם תקינה לחלוטין ואף גבוהה מהרגיל, אך בשל לקויות שונות הם אינם מצליחים לממש את הפוטנציאל שבהם ולהגיע להישגים ראויים בלימודים.

מהו אבחון פסיכודידקטי

אבחון פסיכודידקטי הינו אבחון שמטרתו היא לזהות ילדים בעלי יכולות דידקטיות טובות, אשר אינן באות לידי ביטוי בפועל במסגרת הלימודים בבית הספר בשל קשיים רגשיים מהם הם סובלים. זיהוי של ילדים מעין אלו, יסייע להם לקבל את העזרה המתאימה להם בכדי להיות פנויים ללמידה מבחינה רגשית ולממש את הפוטנציאל הטמון בהם. לא מעט אנשי חינוך מזהים תלמידים אשר זקוקים לאבחון פסיכודידקטי בכיתתם ומבקשים מההורים שלהם לקחת את הילדים לאבחון זה. האבחון יערך לרוב במרכז להתפתחות הילד או על ידי מאבחנים פרטיים בהם יבחנו ההורים. בסופו של האבחון, במידה והילד אובחן כסובל מקשיים קשיים שמפריעים לו לממש את הפוטנציאל הלימודי שלו, הרי שהוא יופנה לקבלת עזרה אצל אנשי המקצוע המתאימים.

אבחון פסיכודידקטי

כיצד מתבצע בפועל אבחון פסיכודידקטי

כאמור, אבחון פסיכודידקטי נערך לתלמיד כזה או אחר לאחר שהוריו או אנשי החינוך בבית הספר חושדים כי לילד ישנן בעיות רגשיות אשר מונעות ממנו להצליח בלימודיו. הילד יגיע לאבחון הכולל כמה שלבים. בשלב הראשון, יאובחנו יכולותיו הלימודיות של הילד על ידי מבחנים בעברית ובחשבון התואמים לגילו. בשלב השני, הילד יאובחן על ידי פסיכולוגים שיבררו במהלך האבחון האם הילד סובל מבעיות רגשיות שונות. במידה והילד אכן סובל מבעיות רגשיות שמהוות לו מחסום בפן הלימודי, הרי שאנשי המקצוע שאבחנו את הילד ימליצו הן להורים והן למורים על טיפול כלשהו שיוכל לסייע לילד למנן את הקשיים הרגשיים שלו, להתגבר עליהם ולהצליח לממש את הפוטנציאל הטמון בו בשגרת לימודיו.

תפריט נגישות