בחירת האדריכל, מעצב הפנים, הצבעים, האופי, הרהיטים, מיקום כל חפץ ואביזר, כל אלו מהנים ומעניינים, ולעיתים אף מאתגרים, אך כאשר מדובר בבחירת גופי התאורה לבית, הרי מדובר בהנאה צרופה, משחק עם אור וצל ושעשוע שיכול לייצר אווירה כה חיונית ושמחה בבית עד שלא תרצו לצאת ממנו כלל.
שכאשר מבינים עד כמה ההשפעה של גופי התאורה חזקה, חלקנו עלולים להיבהל ולסגת אחורה, אך מוטב לצלול פנימה לעולם התאורה ולקחת חלק פעיל ומשמעותי ביצירת האווירה בבית שלכם. אכן, ההשפעה של התאורה ופיזור האור במרחב כה משמעותית על החוויה בחלל עד כי אין ברירה אלא להשקיע בה מעט מחשבה – מה להבליט, מה להסתיר, מדוע וכיצד, כל אלו נשענים על חלוקת האור והתאורה בבית.
תאורה לבית לפי חדרים
כל חדר בבית שלכם הוא עולם בפני עצמו, וכל חלק בחדר הוא עולם בתוך עולם, שהרי אנו לא זקוקים לאותו האור במקלחת מול הראי ובסלון ליד הטלוויזיה. העובדה שלא ניתן להשתמש באותה התאורה לאזורים שונים אלו ברורה לכולנו כאינסטינקט מיידי, אך מדוע? ואיך כן מתאימים את התאורה בבית לכל חדר?
השקיעו זמן בבחינת החדרים השונים. הבינו את התפקוד של כל חדר, ומה האווירה שתרצו לעורר בו. בחרו את גופי התאורה בבית בהתאם לעוצמת האור ופיזור האור, וכמובן הצבע של האור האופי של גוף התאורה עצמו.
אז איך בוחרים בתאורה?
לא ניתן ללמוד תורה זו על רגל אחת, אך למי שרוצה להבין את היסודות ולהתחיל להתבונן ולזהות אזורים, הרי שכל חלק מחולק לאזורים לפי השימוש שלהם ולפי מיקום החלון (וכמות כניסת האור).
התבוננו במטבח ונסו לזהות היכן יש צורך ביותר תאורה והיכן בפחות. האם פינת האוכל תהנה מתאורה עילית או מהקיר? והאם באותה העוצמה כמו התאורה מעל אזור חיתוך הירקות? ואולי כאן מנורה פינתית תתאים בהחלט בעוד ששם מעל הכיור כדאי להתקין ספוט חזק?
ההתבוננות היא השלב הראשון, תוך, כפי שכבר נכתב, הבנת הצרכים והפעילות בחלל ובחירת התאורה לבית בהתאם.