חיישנים לכל מטרה

כמה פעמים נתקלתם במצב, בו הייתם צריכים לנטר דבר מה? במאמר זה תוכלו ללמוד על סוגי חיישנים נפוצים, שימושיהם והתועלות שלהם.

מהם חיישנים?

חיישן הוא מכשיר אלקטרוני, המאפשר לנו לבחון מצבים שונים כגון תנועה, לחות, טמפרטורה ועוד. כל חיישן, לפי המטרה שלו, בנוי באופן ייעודי על מנת שיוכל לשרת את המטרה, לשמה הוא נוצר. החיישנים יכולים לשרת אותנו בבית, במשרד, בחממה ובמקומות נוספים, בהם אנו זקוקים להם.

חיישן אור

חיישני האור הינם מהחיישנים הנפוצים ביותר. מטרתם היא לחוש באור מיותר. דרך הפעולה שלהם היא על ידי "התעוררות" לפי זמנים, המוגדרים על ידי המשתמש, מדידת עוצמת האור במקום הנמדד ושליחת התראה למשתמש באמצעות מסרון או דואר אלקטרוני. חיישנים אלו הינם נפוצים בעיקר בבתים ומשרדים כאשר המטרה העיקרית שלהם היא חיסכון בחשמל, חיסכון בכסף ושמירה על הסביבה.

חיישן טמפרטורה

חיישני הטמפרטורה הינם דרך נוחה למדידת טמפרטורה במקומות ייעודיים. לרוב, לא תמצאו חיישן מסוג זה בחדרים שונים בבית, משום שהם מיועדים בעיקר לבדיקת טמפרטורות, המשתנות באיטיות. לדוגמה, מדידת טמפרטורה במקררים ומקפיאים, הן ביתיים והן תעשייתיים. מטרתם היא לוודא שמירה על הפריטים המאוחסנים בתוך תאי קירור אלו בטמפרטורה האופטימלית להם.

חיישן לחות

חיישני לחות הינם מוצר חשוב מאוד בעיקר כאשר מדובר בחללים סגורים, בהם מאוחסנים פריטים, אשר אינם יכולים להישמר בתנאי לחות שונים. אחת הדוגמאות הנפוצות לשימוש בחיישני לחות היא בחממות, בהן צמחים אשר אינם יכולים לצמוח בתנאי לחות לא מתאימים ואף מדויקים. כמו כן, גם במוזיאונים ובגלריות אמנות חיישנים מסוג נמצאים בשימוש.

חיישן מים

חיישני המים נועדו לאתר הימצאות מים במקומות, בהם הם אינם אמורים להיות, או לחלופין,  לאתר מחסור במים, כאשר הם נחוצים. לדוגמה, כל מקום, שדורש תגובה מהירה למקרים של נזילות והצפות. בכל מקום, בו מצויים חפצים יקרי ערך, חשוב להבחין בהקדם האפשרי בהמצאות של נוזלים בקרבת אותם חפצים. חיישן מים יוכל להתריע על כך בפניכם על מנת שתוכלו לפעול במהירות ולשמר את חפציכם היקרים.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות