עשה ואל תעשה: ארגון ותכנון מסלולי טיולים לתלמידים

תכנון של מסלולי טיול לתלמידים זו משימה מורכבת ביותר ולכן ההמלצה הכי טובה שנוכל לתת לך בנושא היא לא לעשות את זה ברגע האחרון. יש לא מעט פרטים שצריך לחשוב עליהם ולוגיסטיקה שיש להתייחס אליה אם רוצים שהזמן ינוצל כמו שצריך ואם רוצים לחזור הביתה בשלום עם כל התלמידים. אחד מהדברים הכי חשובים שצריך לקבל לגביהם החלטה עוד לפני שמתחילים לחשוב

על מסלולים שונים, זו השאלה לאיפה בכלל רוצים לנסוע. האם אתה מעדיף את אזור הצפון? או שאולי דווקא אזור הדרום יתאים יותר לטיול עם התלמידים שלך? אחרי שתדע לאיזה אזור אתה רוצה לנסוע יהיה לך קל יותר לבחור את המסלול המדויק ולכן כדאי לבדוק כבר עכשיו את האופציות השונות.

מה חשוב לקחת בחשבון?

בעת בחירת המסלול טיולים לתלמידים יש להתייחס לכמה פרמטרים חשובים כמו:

  1. האם המסלול קשה או קל מידי?
  2. האם הוא מותאם גם לבעלי מוגבלויות?
  3. כמה זמן ייקח לך לעבור את המסלול עם התלמידים והאם יש סכנה שתתקעו שם בחושך?
  4. האם יש סכנות אחרות במסלול?
  5. האם יש פינות צל שבהן ניתן יהיה לעשות עצירות שתייה ואוכל?
  6. האם המסלול חייב לכלול גם לינה בחוץ?

יש לקחת בחשבון גם את שאלת האבטחה וגם את השאלה של עזרה ראשונה כי אין לדעת מה יקרה במהלך הטיול. לכן מומלץ לצאת כמה שיותר מאורגנים לחוויה כזאת ולקחת בחשבון את כל הסיטואציות שעלולות להתרחש כדי להיות מוכנים להן.

תכנון התקציב

אי אפשר לדבר על מסלולי לטיול באזורים שונים בארץ ולא לדבר על העלויות. כל מי שכבר יצא למסלולי טיול עם התלמידים שלו יודע לומר שזה עולה לא מעט כסף, בין אם זה כולל את שירותי האבטחה, ההסעה או כל דבר אחר. לכן חשוב לבדוק את הפרטים האלה לעומק כי הדבר האחרון שאתה רוצה זה להגיע למצב שבו בית הספר נמצא בחובות רק בגלל שלא תכננת את המסלול כמו שצריך.

תפריט נגישות