5 טעויות פיננסיות שכמעט כולם עושים – ואיך להימנע מהן

בין הילדים לקריירה והחיים עצמם, קל לעשות טעויות פיננסיות – כאלה שעולות לנו הרבה מאוד כסף. אלה חמשת הטעויות הנפוצות שפשוט אסור לכם לעשות

 דסי ניר

ביום יום תמיד יש עוד משהו שצריך לעשות. לקטן יש יום הולדת שצריך לארגן גם לגן וגם למשפחה, לגדולה יש מסיבת סיום שמתקרבת בצעדי ענק, ולילד האמצעי יש בית מארח שצריך להכין לקראתו פעילות מגניבה לחבורת ילדים בני שבע שכבר ראו ועשו הכל.

בין לבין מישהו גם צריך לדאוג לטפל בקניות, בניקיונות, להכין אוכל, להסיע את הילדים לחוגים ולחברים, לאסוף אותם מהחוגים והחברים, ויש גם את הדבר הזה, איך קוראים לו? – הקריירה.

הורים הם בעצם לוליינים שבכל רגע נתון מג׳נגלים עשרות כדורים באוויר בו-זמנית. לפעמים העובדה שהכדורים האלה לא נופלים נראית כמו נס. מה הפלא שאין לנו זמן לטפל בעניינים הקשורים בכסף שלנו בתוך הלחץ הזה? רק שבדיוק בנקודה הזו אנחנו מתחילים לעשות טעויות.

כדי לעזור לכם להשתלט על הבלגן הפיננסי שלכם במינימום מאמץ, הכנו עבורכם רשימה של חמש טעויות פיננסיות שכולנו עושים, אבל אסור לעשות:

  1. אל תשברו את החיסכון של הילדים. גם לא כדי לכסות קצת את המינוס או כדי לממן הוצאה גדולה
    החיסכון של הילדים הוא העתיד שלהם. אם עוד לא הצטרפתם לתכנית חיסכון לכל ילד, בה ביטוח לאומי מעביר חלק מקצבת הילדים לתכנית חיסכון עבורם, זה הזמן. בין אם הצטרפתם לתכנית חיסכון לכל ילד וגם אם יש לכם גם תכניות חיסכון אחרות לילדים – בבנק, בחברת ביטוח או בכל מקום אחר – אל תשברו אותן באמצע ואל תשתמשו בכסף למטרות אחרות. הכסף הזה יכול להבטיח לילדים שלכם התחלה טובה יותר של החיים הבוגרים שלהם. אם חסר לכם כסף ביומיום, בדקו אלו הוצאות אפשר לצמצם או איך אפשר להגדיל את ההכנסות (רמז בסעיף 4), אבל אל תקלקלו את העתיד של הילדים שלכם.
  2. אל תיקחו על עצמכם יותר מדי הלוואות

    המינוס שוב מגיע לרמה מטרידה ואתם יודעים שבקרוב תקבלו עוד טלפון לא נעים מהבנק. בדיוק אז מופיעה לכם בפיד פרסומת על הלוואה בקליק שמתאימה לכווווולם כדי שתוכלו להמשיך לפנק. בטח גם בבנק יציעו לכם עוד הלוואה כדי לסגור את הלוואה הקודמת וכדי לצמצם את המינוס. מרוב הלוואות כבר לא רואים את היער וכבר מזמן אין לכם מושג כמה אתם משלמים על איזו הלוואה.
    בדקו אילו הלוואות אתם יכולים לסגור כבר היום ונסו להגיע להסדר עם הבנק על הלוואה אחת, זולה ככל שניתן, שתחליף את כל ההלוואות האחרות. אל תשכחו שתוכלו לקבל הלוואה משתלמת מקרן ההשתלמות שלכם. כדי לחיות בלי הלוואות אתם צריכים לצמצם הוצאות ולהגדיל הכנסות במטרה לעמוד בהוצאות החודשיות שלכם. נשמע בלתי אפשרי? לאט ובזהירות גם אתם תוכלו לצאת מסחרור ההלוואות.
  3. הגדירו את הדברים שחשוב לכם יותר להוציא עליהם כסף
    כולנו רוצים הכל ומיד, אבל לרובנו יהיה קצת קשה לקנות את הנעליים הכי יקרות וגם לצאת לחופשה מאוד מפנקת וגם לאכול בחוץ כל שבוע וגם לשלוח את הילדים להמון חוגים וגם להמשיך להעסיק את עוזרת הבית. כדי שנוכל להוציא את הכי טוב שאפשר עם מה שיש, חשוב שנגדיר לעצמנו על מה חשוב לנו להוציא את הכסף ושנהיה מתואמים בכך עם בן או בת הזוג. אם נקפיד להוציא כסף קודם כל על מה שחשוב לנו, נוכל לדעת במהירות ובקלות מה קורה עם התקציב המשפחתי ולהחליט אם נשאר כסף גם לדברים הפחות חשובים.
  4. להסתמך רק על המשכורת שלכם זה לא מספיק. זה הזמן ליצור גם הכנסה פסיבית
    הכנסה פסיבית היא כל הכנסה שלא תלויה בזמן שלנו. כלומר שההשקעה שלנו תעבוד בשבילנו ותמשיך לייצר לנו הכנסה שוטפת לאורך זמן. למשל, דמי שכירות על השקעה בנדל״ן או בעסק, הכנסה מתיק השקעות, אפילו ספר שכתבתם ולא חסרות דוגמאות נוספות. כל אפשרות שתבחרו אמנם תדרוש מכם השקעה ראשונית אבל יכולה להגדיל את ההכנסה החודשית שלכם.
  5. אל תמהרו למשוך את הכסף. במקרים רבים תגלו שזה תזמון גרוע למשיכה
    התחלתם לחסוך בתיק השקעות ופתאום התחילו ירידות בבורסה? המסך נהיה אדום וההפסדים רק עולים? כן, זה מפחיד. אבל חוק מרפי אומר שבדיוק שבועיים אחרי שתיבהלו ותמשכו את הכסף הבורסה תעלה מאוד. אם הייתם נשארים בפנים, הייתם בעצם מרוויחים יפה. איכשהו נדמה שאנחנו תמיד נכנסים לבורסה באיחור ויוצאים ממנה בדיוק בתזמון הכי גרוע. ומה שהכי נורא, שקשה לחזור להשקיע אחרי הפסדים כאלה.
    רוצים למשוך את הכסף? שניה לפני כן, עצרו וחשבו האם אתם באמת זקוקים לכסף בטווח הקרוב מאוד. במרבית המקרים הבורסה עולה לאורך זמן, כך שאם יש לכם אורך נשימה יש סיכוי שתוכלו לתקן את ההפסדים. אם קשה לכם לראות הפסדים שמצטברים, התייעצו עם יועץ ההשקעות ובדקו האם אפשר להקטין את רמת הסיכון בתיק ההשקעות שלכם. או אולי אפשר למשוך רק חלק מהכסף ולהשקיע אותו במשהו אחר.
    גם כספים אחרים שיש לכם בתכניות חיסכון עם תחנות יציאה, כדאי להתאפק ולא למשוך לפני הזמן כדי לא לשלם קנס. והכי חשוב, לא למשוך את כספי הפיצויים שלכם אחרי שעזבתם עבודה. זה עשוי להקטין את קצבת הפנסיה שתקבלו ביותר משליש.

אחרי שהבנו איך להימנע מטעויות פיננסיות קריטיות, אפשר לחזור לטפל בבית ובמשפחה ולהתרכז יותר בקריירה. הנה כדור אחד פחות שתצטרכו להחזיק באוויר.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות